První den voleb skončil. Takto se zřejmě vyvíjí volební účast

10.10.2014 22:00

Úderem 22:00 v Česku skončil první den letošního rozhodování o složení radnic a o obsazení třetiny Senátu. Zájem o hlasování byl podle informací ČTK od volebních komisařů zatím jen o málo nižší než při minulých komunálních a senátních volbách před čtyřmi lety. Senátory si tehdy přišlo vybrat v prvním kole voleb zhruba 45 procent voličů, obecní zastupitele pak 48,5 procenta.

První den voleb skončil. Takto se zřejmě vyvíjí volební účast
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna, ilustrační foto

Ti, kteří nestihli hlasovat dnes, mají šanci ještě v sobotu od 08:00 do 14:00. Bude mezi ně patřit například bývalý prezident Václav Klaus. Jeho nástupce Miloš Zeman byl stejně jako představitelé parlamentních stran volit již dnes.

Podobně jako při minulých komunálních volbách se i letos objevila podezření na kupčení s hlasy, tentokrát v Ústí nad Labem, v Ostravě a v Českém Těšíně na Karvinsku. Kvůli prokázaným případům se před čtyřmi lety musely z rozhodnutí soudů volby v pěti městech opakovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…