První náměstek ministra zahraničí: Svoboda potvrdil svou nedůvěryhodnost

21.06.2014 6:27

Velmi ostře se na adresu exministra zahraničí Cyrila Svobody (KDU-ČSL) vyjádřil v sobotním Právu první náměstek ministra zahraničí Petr Drulák. Svoboda jej naštval svým výrokem o tom, že mu Drulák učinil korupční nabídku.

První náměstek ministra zahraničí: Svoboda potvrdil svou nedůvěryhodnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyril Svoboda

Jde o to, že Svoboda si poté, co se ve zlém rozešel s Ministerstvem zahraničí, založil soukromou vysokou školu nazvanou Diplomatická akademie. Stejný název má ale odbor Ministerstva zahraničí. Ministerstvo podle Druláka v době, kdy si Svoboda vlastní Diplomatickou akademii zakládal, totiž zaspalo a nenechalo si zaregistrovat ochrannou známku.

Drulák pak Svobodovi tlumočil stanovisko ministerstva, podle kterého se může exministr vrátit do diplomatických služeb pod podmínkou, že svou vysokou školu přejmenuje. List totiž informoval o tom, že Svoboda by se mohl stát velvyslancem ve Vatikánu.

„Sdělil jsem mu, na čem jsme se jako Ministerstvo zahraničí dohodli, že jakákoli budoucí spolupráce je podmíněna tím, že přejmenuje svou soukromou školu a název Diplomatická akademie zůstane tam, kam patří, je to odbor Ministerstva zahraničí,“ řekl Drulák listu.

Následně ale Svoboda o Drulákovi, jak noviny uvedly, řekl, že mu učinil korupční nabídku. Drulák k tomu listu sdělil, že si neumí představit, že by nyní se Svobodou dál jednal. „Pro mě není věrohodný partner, ale může jednat s jinými lidmi, pokud mu budou věřit,“ dodal Drulák.   

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…