První průzkumy po útoku na Berlín. Merkelovou vážně nepotěší

26.12.2016 21:22

Ústav pro studium veřejného mínění Emnid uveřejnil průzkum, podle něhož si 68 procent Němců přeje změnu dosavadní migrační politiky Spolkové republiky. Významná většina populace se tak přiklání k názoru, který razí bavorský premiér Horst Seehofer. 30 procent Němců by nechalo vše při starém.

První průzkumy po útoku na Berlín. Merkelovou vážně nepotěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Server německého bulvárního deníku Bild uveřejnil průzkum Ústavu pro studium veřejného mínění Emnid, který ukazuje, jak se proměnila nálada Němců po předvánočním teroristickém útoku v Berlíně, při němž uprchlík z Tunisu Anis Amri použil jako smrtící zbraň kamion. Vjel s ním do davu. Tento bestiální čin zaplatilo životem 12 lidí, mezi nimi i jedna Češka. Dalších 48 lidí bylo zraněno.

Zřejmě i v důsledku tohoto odporného činu se 83 procent Němců nebrání posílení kamerového dohledu v ulicích. Jen 15 procent dotázaných bylo proti. Takřka 70 procent dotázaných se přiklání k názoru bavorského premiéra Horsta Seehofera, že je třeba změnit dosavadní imigrační politiku Spolkové republiky – je třeba ji zpřísnit. Jen 30 procent lidí má za to, že to není třeba.

Celý článek v němčině naleznete zde.

Současně ovšem platí, že se jen 21 procent lidí bojí, že se stanou obětí teroristického útoku, naproti tomu 79 procent Němců se této možnosti neobává. 84 procent Němců navíc teroristům vzkazuje, že nehodlají měnit svoje zvyky, teroristickým hrozbám navzdory.

Není bez zajímavosti, že strašlivý teroristický čin Anise Amriho odsoudila jeho rodina a Němcům se omluvila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…