První zpráva o tragédii letu MH17 na Ukrajině bude v září

14.08.2014 9:30

Nizozemští vyšetřovatelé počátkem září vydají první zprávu o tragédii letu MH17 malajsijského boeingu, který v červenci nad východní Ukrajinou údajně sestřelili proruští separatisté. Dnes to napsal ruský list Kommersant s odkazem na nizozemský bezpečnostní úřad OVV, který se incidentem zabývá. Pád stroje nikdo z 298 lidí na palubě nepřežil.

První zpráva o tragédii letu MH17 na Ukrajině bude v září
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Zpráva bude k dispozici v prvním zářijovém týdnu, řekl mluvčí OVV Wim van der Weegen. Dodal, že dokument bude zahrnovat informace z letových zapisovačů, tedy takzvaných černých skříněk, údaje z kontrolních věží, radarů a satelitů. Chybět prý nebudou ani závěry mezinárodních vyšetřovatelů, kteří místo tragédie na Ukrajině navštívili.

OVV, který má na starosti identifikaci obětí a také objasnění incidentu, již oznámil, že práci na východě Ukrajiny dokončil. Všechny nasbírané údaje odborníci analyzují v haagské centrále. Průzkum místa neštěstí byl složitý, neboť oblast se nachází pod kontrolou povstalců. Práci inspektorům komplikovaly i boje mezi rebely a ukrajinskou armádou, která se snažila okolí dobýt.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…