Prymula: Kolektivní imunita? I očkovaní lidé mohou vylučovat virus. Je potřeba...

14.06.2021 19:21

Někdejší ministr zdravotnictví Roman Prymula se na serveru iDnes.cz rozhovořil nejen o zdravotnictví, ale také třeba i prezidentu Miloši Zemanovi, s nímž podle svých slov nemluvil od kauzy Vrbětice. Prymula také přiznal, že o něj byl zájem do voleb.

Prymula: Kolektivní imunita? I očkovaní lidé mohou vylučovat virus. Je potřeba...
Foto: Screen Partie TV Prima
Popisek: Roman Prymula v Partii TV Prima

Epidemiolog Roman Prymula dostal nabídku kandidovat do sněmovních voleb za jednu z parlamentních stran. Podle svých slov však nabídku odmítl, protože deklaroval, že kandidovat nebude. Neprozradil tak ani to, jaká strana mu kandidaturu nabídla. 

Prymula také hovořil o svém vztahu s prezidentem Milošem Zemanem. Podle svých slov se na Hrad dostává sporadicky, dříve však spolu hovořili více, například o modelech očkování. „Od Vrbětic jsme v kontaktu nebyli. Nebyl prostor,“ řekl. 

Co se týče epidemie koronaviru, Prymula uvedl, že současná data jsou příznivá, jsme v klesajícím setrvalém trendu. Upozornil však, že musíme být obezřetní. „Ještě jsme nezvítězili,“ uvedl. 

A hovořil i o tom, že by se přes léto mohly uvolnit další opatření. Například bychom si podle něj mohli dovolit přechod od respirátorů na roušky. „Můžeme rozvolňovat, ale musíme být obezřetní,“ dodal Prymula, jenž se obává hlavně mutací, kdy by pak bylo pravděpodobné zavedení dalších opatření. 

S každou vyočkovanou dávkou se pak Česko podle Prymuly blíží ke kolektivní imunitě. S ohledem na koronavirus však nelze mluvit o kolektivní imunitě jako takové, protože lidé, kteří jsou očkovaní, mohou vylučovat virus. I z toho důvodu je nutné omezit šíření viru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…