Psycholog Dobeš je nejhorším personalistou roku. Úředník: Je paranoidní

31.12.2011 9:59

Ministr školství Josef Dobeš má smůlu na své zaměstnance, jinak si snad nejde vysvětlit, proč se jeho podřízení tak často střídají - čtvrtá tisková mluvčí, pátý šéf eurofondů atd.

Psycholog Dobeš je nejhorším personalistou roku. Úředník: Je paranoidní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr Josef Dobeš ve své kanceláři

Ministr školství Josef Dobeš je vystudovaný psycholog s praxí personalisty v bezpečnostní agentuře ABL, nemá ale ve výběru podřízených štětstí. Na klíčových funkcí se mu střídají lidé jako na běžícím pásu.

Poslední změna se uskutečnila hned po Vánocích, kdy z postu šéfa eurofondů odešel , už jako pátý v pořadí Robert Plaga, který ve funkci vydržel čtrnáct dní. Komentovat odchod nechtějí ani jeden z nich. Podle informací Radiožurnálu Plaga nechtěl podepsat problematické projekty, například podporu celoživotního vzdělávání.

I loajalita má své meze, říkají podřízení

"Dělal roky vězeňského psychologa a ministerstvo řídí v podobném duchu. Navc jeho chování vykazuje znaky paranoie. Člověk to takhle vydrží jednou, dvakrát, ale pak už si řekne dost. I loajalita má své meze a ti lidé pak končí sami od sebe," říká jeden z Dobešových úředníků, který nechce zveřejňovat jméno, pro Lidové noviny.

Za rok a půl, co je Dobeš ministrem se na postu šéfa kabinetu vystřídalo pět lidí. Nejvíce na sebe upozornila Jana Machálková kvůli stotisícové odměně a podezření, že za ni Dobeě napsal seminární práci. Machálková na ministertsvu skončila v říjnu.

Už čtvrtá tisková mluvčí

S příchodem nového roku ministr přijde i o svého "nejefektivnějšího" úředníka", jak v rozhovoru pro LN tituloval Bátoru. Ten odchází ze svého postu na Silvestra. Někdejší lídr kandidátky extrémistické Národní strany Ladislav Bátora pobuřoval nejen svojí historií, ale i svými výroky. Úřad tak opouští po devíti měsících.

Dobeš také čtyřikrát měnil tiskovou mluvčí a třikrát náměstka pro vysoké školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …