Publicista: Sobotka se zase posral. Měl by se zastřelit špuntovkou na veřejných hajzlech, to by tak odpovídalo jeho kariéře

03.05.2017 14:14

Premiér Bohuslav Sobotka se rozhodl podat demisi, jelikož neměl jistotu, že by prezident Miloš Zeman přistoupil na odvolání ministra financí Andreje Babiše. Tento rozhodný krok už nese své ovoce. Předseda vlády čelí hlasité a místy i velmi obhroublé kritice.

Publicista: Sobotka se zase posral. Měl by se zastřelit špuntovkou na veřejných hajzlech, to by tak odpovídalo jeho kariéře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Všeobecně se předpokládalo, že se předseda vlády Bohuslav Sobotka pokusí ze své vlády odstranit ministra financí Andreje Babiše (ANO). Počítal s tím i sám ministr. Jenže na to by musel přistoupit prezident Miloš Zeman a ten dal např. v pořadu TV Barrandov Týden s prezidentem najevo, že by si v takovém případě pozval Sobotku na Hrad a ptal by se ho, zda má takováto změna vlády pět měsíců před volbami ještě smysl.

Předseda vlády se proto pokusil jít jinou cestou a sám jako šéf celé vlády ohlásil demisi, kterou se chystá odevzdat do rukou prezidenta republiky ve čtvrtek odpoledne. Za tento počin si Sobotka vysloužil několik pochval, ale také pořádnou porci kritiky. Ještě v úterý dopoledne se totiž spekulovalo, že Sobotka podání demise odloží až na polovinu května.

„Sobotka se zase posral – demisi odložil o 14 dnů. Měl by se zastřelit špuntovkou na veřejných hajzlech, to by tak odpovídalo jeho kariéře,“ poznamenává k tomu publicista Petr Sedláček na sociální síti Facebook. A není sám.

Podobně to vidí i publicista Martin Hekrdla, byť nevolí tak hrubá slova. „Bohuslav Sobotka: v úterý řekl, že dá do pátku demisi, ve středu (dnes), že ji dá v polovině května. Co řekne zítra? Že v úterý neřekl nic a že cokoli řekl, vymyslela si Babišova média? Lepší zahájení předvolební kampaně si nemohlo ANO přát, něco takového by jeho marketingoví šamani sami nevymysleli. A hned si k tomu dodali příběh. Bude fungovat,“ poznamenává taktéž na sociální síti Facebook.

Senátor Ivo Valenta má za to, že vláda měla skončit už dávno, protože by byli voliči ušetřeni tlaku agrolevicové vlády, která přijala z pohledu zákonodárce celou řadu nesmyslných opatření. „Konec vlády měl přijít daleko dříve, ne až teď, před novými volbami. Předešlo by se tak přijetí řady legislativních paskvilů, byrokratických nesmyslů a šmírování, které právě současná agrolevicová vláda zavedla. Její praktiky odnášejí všichni – nejvíce však aktivní lidé, drobní podnikatelé a živnostníci,“ upozornil Valenta.

Ředitel programu ČT24 Milan Friedrich poděkoval divákům za to, že se v čase vládní krize obracejí na zpravodajství veřejnoprávní televize. „Zpravodajství ČT včera během vládní krize sledovaly dva miliony diváků. Kanál ČT24 dosáhl v úterý nejvyššího podílu na sledovanosti od začátku roku 2014, a to 8,45 procenta, a zasáhl bezmála dva miliony lidí,“ pochvaloval si. Speciál k volební krizi sledovalo 173 tisíc diváků a Události, komentáře po desáté hodině večer na 300 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…