Půjde prodávat kola. Vypadlý poslanec ČSSD má novou práci

01.11.2021 8:05

V říjnových volbách do Sněmovny mandát obhajovalo 164 poslanců z 200, Uspělo však jen 98 zákonodárců. 102 zbývajících si bude muset hledat novou práci. Platí to o všech komunistických poslancích, o všech sociálních demokratech i drtivé většině Pirátů. Kupříkladu Petr Dolínek (ČSSD) se chystá opravovat kola. A co budou dělat ostatní? Nahlédněte.

Půjde prodávat kola. Vypadlý poslanec ČSSD má novou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Po letošních volbách Sněmovna dozná velkých změn. Podobně jako v roce 2010, kdy ze Sněmovny zmizeli lidovci a objevila se TOP 09 či Věci Veřejné coby zcela nové hnutí, které se zaštiťovalo bojem proti dinosaurům a korupci, i tentokrát dojde k velké proměně ve složení Sněmovny.

Z poslaneckých lavic po volebním Waterloo odešli všichni komunisté, kteří nemají zastoupení ani v Senátu, takže již nejsou parlamentní stranou, podobně jako Zelení, ODA a další malé strany. Vedle komunistů Sněmovnu opouští i všichni poslanci ČSSD.

MF Dnes se pokoušela zjisti, co budou poslanci po odchodu ze Sněmovny dělat teď.

Petr Dolínek (ČSSD) prozradil, že bude prodávat kola. „Před několika měsíci jsme rozjeli projekt Love Velo, jehož součástí je cykloservis a řada dalších služeb pro cyklisty,“ řekl. Dolínek cykloservis vlastní společně s bývalým reprezentantem Stanislavem Kozubkem. Ve Sněmovně za cyklisty bojoval. Byl to on, kdo přišel s myšlenkou, že cyklisty bude možné předjíždět jen při zachování odstupu 1,5 metru.

Sociální demokrat Lubomír Zaorálek si prý domlouvá přednášky na vysoké škole, kde pracoval před svým příchodem do Sněmovny v 90. letech minulého století.

Naproti tomu komunista Leo Luzar, který před poslancováním pracoval v oblasti IT, neví, co bude dělat. Komunistka Hana Aulická Jírovcová si chce zatím odpočinout u rodiny. „Určitě bych si chtěla chvilku odpočinout s rodinou. Nějaké nabídky na možné směřování již probíhají, nyní však nebudu nic zveřejňovat,“ uvedla.

Ze Sněmovny zmizela také většina z 22 pirátských poslanců. Lidé vykroužkovali do poslaneckých lavic Starosty a Piráti se tak musí vracet ke svým původním profesím. Většinou v oblasti IT. Pirát Radek Holomčík se podle listu nyní rozhoduje mezi návratem k marketingu, odchodem na rodičovskou a účastí na humanitární misi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…