Pusťte Smetanu a zavřete Langera. Anarchisté na Pankráci tloukli do poklic

18.11.2012 6:31

Několik desítek anarchistů přišlo dnes večer před věznici v Praze na Pankráci na hlučnou demonstraci, kterou chtěli podpořit bývalého řidiče olomoucké MHD Romana Smetanu, přezdívaného "tykadlový řidič". Odpalovali petardy, pískali na píšťalky, tloukli poklicemi od hrnců a nechávali rozeznít sirénu.

Pusťte Smetanu a zavřete Langera. Anarchisté na Pankráci tloukli do poklic
Foto: Repro prosmet.webnode.cz
Popisek: Nálepka na podporu řidiče Romana Smetany

Policisté na jejich demonstraci dohlíželi, ale nemuseli zasáhnout. Z oken věznice přihlíželo dění před budovou několik vězňů z cel ve vyšších patrech.

Smetana si ve vězení odpykává zbytek trestu za pomalování předvolebních plakátů politiků. Trest si má odsedět proto, že odmítl vykonat veřejně prospěšné práce, které mu společně s náhradou škody za poničení plakátů před volbami v roce 2010 soudkyně uložila. Kromě nápisů politikům přikresloval tykadla. Navíc ho policisté v těchto dnech už podruhé obvinili za to, že se vyhýbal vězení. Podle informací jeho příznivců na internetu si trest nyní odpykává ve věznici Rapotice.

Demonstranti před pankráckou věznicí mávali červeno-černými vlajkami, provolávali i hesla. Smetana by měl být podle nich propuštěn, ve vězení by prý měl naopak skončit bývalý ministr vnitra Ivan Langer (ODS).

Jde asi o narážku na to, že Smetanu odsoudila soudkyně Markéta Langerová, manželka tehdejšího lídra ODS v Olomouci Langera. Také jeho plakáty Smetana podle rozsudku poškodil. Na své spojení s politikem soudkyně sama před začátkem jednání upozornila s tím, že se ale podjatá necítí. Smetana tehdy také uvedl, že ji za podjatou nepovažuje, stejně tak reagoval i státní zástupce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…