Putinožrouti. Paroubek se květnatě vysmál ČT za zprávy o Rusku

17.08.2016 12:25

Úroveň zpravodajského kanálu veřejnoprávní televize, konkrétně ohledně jeho informování o Rusku a Ukrajině, tvrdě kritizuje expremiér a bývalý šéf sociální demokracie Jiří Paroubek.

Putinožrouti. Paroubek se květnatě vysmál ČT za zprávy o Rusku
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Anketa

Který vládce Ruska byl nejlepší?

1%
3%
0%
83%
hlasovalo: 6657 lidí

Za „profesionální putinožroutku“, vystupující dlouhodobě v ČT, označil novinářku Procházkovou. U ní by prý bylo lepší, kdyby se věnovala tématům z Afghánistánu. „Pokud jde o Afghánistán, svého času vytrvale oblbovala českou veřejnost, tak aby se veřejnost omylem domnívala, že snad mise Armády ČR v Afghánistánu má nějaký vznešený cíl. Ve skutečnosti měla a má smysl především v tom, ochránit rodinu bývalého afghánského prezidenta Karzaího, která proslula obchodem s narkotiky a vůbec skvělými rodinnými kšefty, a jeho zcela zkorumpovaný režim,“ uvedl expremiér.

Celý text je ZDE

Komu slouží Procházková?

Pak si neodpustil ostrý rýpanec do zmíněné žurnalistky: „Když člověk vidí vystoupení novinářky Procházkové v ČT anebo čte její výtvory v tisku, nutně se musí ptát, čemu nebo komu to poslouží. České národní zájmy to určitě nejsou a novinářská čest také ne...“

Paroubek také zmínil knihu bývalého vydavatele vlivného německého média, který hovořil o „vlivu“ amerických zpravodajských služeb na významnou část německých novinářů. „Tím nechci v souvislosti s Procházkovou nic naznačovat, ale její šílené putinobijské a rusofobní vystupování nutí klást některé otázky,“ uvedl.

V pondělí se podle Paroubka Procházková dokonce snížila k tomu, že prohlásila, že je vlastně úplně jedno, jaké důkazy o infiltraci ukrajinských agentů na Krymu Rusko předloží, protože jsou z principu nevěrohodné. „S takovouto logikou se ovšem mezinárodní vztahy stanou rájem desperátů a lotrů a žurnalisté typu Procházkové a podobných šmoků nad tím budou jásat. Nic v mezinárodních vztazích přece není možné prokázat. Tedy přesněji: to, co se nám nehodí,“ podotýká Paroubek.

Žvanění Kolářů je trapné a ubohé

Také teze Procházkové o tom, že Putin vlastně využil současné krize ve vztazích s Ukrajinou v souvislosti s Krymem k upevnění své prý ve veřejném mínění Ruska oslabující se pozice ve vztahu k zářijovým parlamentním volbám, patří podle Paroubka spíše do repertoáru Jaroslava Haška. „Snížit se k takovému tvrzení je vrchol ubohosti a může mu věřit snad jen malé dítě,“ uvedl Paroubek.

Petr Kolář, bývalý velvyslanec v USA a Rusku, sdělil vyděšenému českému publiku, že na Ukrajině je vše možné, protože ne vše má ukrajinská vláda pod kontrolou. „Pokud jsou polovojenské či vojenské oddíly na Ukrajině částečně nebo zcela mimo kontrolu kyjevské vlády, tak to žijeme na sudu se střelným prachem,“ varoval Paroubek.

„Žvanění Kolářů ad. o tom, jak Rusko stupňuje napětí ve východní Evropě, je ubohé a trapné a slouží jen zbrojařským koncernům, které si mnou ruce. Jen v podmínkách ČR to znamená, že v příštím roce vzrostou ve státním rozpočtu vojenské výdaje oproti letošnímu roku o 10 % a fakticky ještě více. Jsou to peníze vyhozené z okna, které jsou vyhazovány díky blábolení Kolářů a jim podobných, kteří se snaží vytrvale hecovat českou veřejnost proti Rusku,“ upozorňuje bývalý premiér.

Vážné obvinění Porošenka ze strany TI

Poukazuje na to, že protikorupční organizace Transparency International (TI) obvinila ukrajinského prezidenta Porošenka z podpory korupce v jeho zemi. „To je velmi vážné obvinění a TI se tak trošku vymyká současnému hlavnímu směru západní propagandy, protože v čase, kdy se Ukrajina snaží stupňovat napětí ve vztazích s Ruskem, přichází s touto pro ukrajinské vedení nepříjemnou informací,“ píše Paroubek s tím, že korupce je na Ukrajině jevem nebývalých rozměrů, a to i na poměry východní Evropy. „Takováto země by se k strukturám NATO ani EU neměla přiblížit ani vzdáleně, protože i na dálku hrozí jiným státům toxická nákaza,“ varuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…