ŘSD opravuje na Vysočině silnice prvních tříd

20.07.2021 16:12 | Komerční článek

Ředitelství silnic a dálnic aktuálně pracuje na Vysočině na pěti velkých opravách na silnicích prvních tříd, z nichž poslední tři byly zahájeny v posledních třech týdnech. V objemu investic představuje těchto pět staveb 346,67 milionů korun.

ŘSD opravuje na Vysočině silnice prvních tříd
Foto: ŘSD
Popisek: Oprava silnic na Vysočině

Oprava povrchu komunikace a odvodnění na silnici mezi Ždírcem nad Doubravou a hranící s Pardubickým krajem byla zahájena koncem června. Oprava probíhá za úplné uzavírky komunikace a doprava je převedena na objízdné trasy. 
 

Anketa

Co je problémem romského etnika v ČR?

hlasovalo: 12796 lidí
V pondělí 12.července začala také oprava povrchu silnice na průtahu Žďárem nad Sázavou, ŘSD rovněž zahájilo práci na silnici mezí obcí Kámen a hranící s Jihočeským krajem. Obě stavby probíhají za provozu s kyvadlově řízenou dopravou. Aktuálně se také dokončuje akce Pohled - Keřkov, v rámci které nyní probíhají práce mezi Stříbrnými Horami a Simtany za úplné uzavírky uvedeného úseku. Uvedení do provozu lze předpokládat v první polovině srpna. 
 
V současné době se tak pracuje přibližně na 25 kilometrech komunikací a řeší se nejen jejich povrch, ale rovněž odvodnění, čištění příkopů, oprava propustků a příslušenství.
 
S omezením dálničního přivaděč do Jihlavy souvisí další akce, kterou je výstavba nové protihlukové stěny podél místní části Pávov za dalších 51,7 milionů korun. V rámci samostatných akcí probíhají práce na opravách 4 mostů. Celková investice u těchto oprav činí necelých 23 milionů. 
 
V červenci je také v plánu zahájení opravy silnice na průtahu obcí Pohled, která naváže na investiční akci obce, v rámci níž v předchozích měsících probíhala oprava kanalizace a vodovodu v jejím katastru. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…