Rabování obchodů, vybírání bankomatů... I to se prý dělo během pokusu o převrat v Turecku

18.07.2016 16:58

„Krev tekla padesát metrů od nás,“ říkají stále šokovaní Slováci po puči v Turecku. Při něm zemřelo 265 lidí, mezi nimiž byli i civilisté. Slova slovenských občanů i obyčejných Turků přináší server Čas.sk.

Rabování obchodů, vybírání bankomatů... I to se prý dělo během pokusu o převrat v Turecku
Foto: hns
Popisek: Pokus o puč v Turecku, ilustrační koláž

Jak uvedla například Lívia Zacharovská Artam, která pracuje v hotelu ve městě Kayseri ve středu Turecka, momentálně všechny pučisty zavírají do vězení. V zemi se nyní necítí příjemně. „Žiji tu už deset let a vždy jsem hovořila o této zemi, jako že je bezpečná, jak se tu dobře žije. Momentálně se cítím, jako kdybych byla v jiném světě,“ tvrdí s tím, že místní se rozdělili na více táborů. „Někteří lidé oslavují, jiní se bojí vyjít na ulici. Je tu také skupina, jež má názor, že to bylo celé jen nějaká fraška a bylo to narafičené, aby se Erdogan dostal výš k moci,“ dodala.

Majitel restaurace Mesuta měl poprvé v životě strach. Mladý Turek uvedl, že lidé se nyní v zemi bojí a jsou šokovaní. On sám držel palce armádě, Erdoganovi nefandí. „Nakradl hodně peněz a popírá demokracii. Chce z Turecka vytvořit zemi, jako jsou Saúdská Arábie či Írán. To se mi nelíbí,“ uvedl. Podle něj však vše ještě neskončilo.

O strachu hovoří i Slovenka Jana Judičáková, která pracuje jen pár kilometrů od hlavního města Turecka. „Všude vládl strach, lidé začali rabovat obchody a vybírat hotovosti z bankomatů,“ tvrdí. Ona sama prý v noci vůbec nespala. Nyní se však již v zemi cítí bezpečně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…