Rada ČT kárala Dvořáka. Už by mohly zmizet „jasné a spolehlivé“ Události

11.07.2012 22:58

Ředitel České televize Petr Dvořák se poprvé setkal s kritikou od Rady ČT. Radní mu především vytýkali novou podobu Událostí. Například podle Jaroslava Dědiče by už mohlo zmizet heslo „Jasné a spolehlivé“.

Rada ČT kárala Dvořáka. Už by mohly zmizet „jasné a spolehlivé“ Události
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

„Výhrady směřovaly k přílišné dynamice, kdy se například na ploše pohybují dva moderátoři, což jsou ovšem záležitosti, které Česká televize už reflektuje a mění,“ řekl v rozhovoru pro iHNed.cz místopředseda Rady ČT Jaroslav Dědič.

„Hlavní změny jsou především ve formě, ale též v určitých dílčích momentech, třeba heslo ‚jasné a spolehlivé‘ po třech měsících možná ztratilo svůj význam, kdy chtělo do určité míry překvapit, vzbudit pozornost. V tuhle chvíli je možná nadbytečné,“ míní radní.

I když rada Petra Dvořáka za některé kroky kritizovala, dostal ale odměnu ve výši půl milionu korun. Splnil prý předepsaná kritéria jako vyrovnaný rozpočet nebo kvalita programové nabídky.

Hodnocení Událostí však bylo podle Dědiče potřeba. Tříměsíční doba byla prý dohodnuta předem. „Všichni jsme cítili, že to byl radikální pokus, byla to radikální změna, změna o 180 stupňů. Myslím, že všichni tomu v počátku říkali ano, Události změnu potřebují. Ta změna byla radikální. Je tedy přirozené, že po třech měsících si na to sedneme, budou se vychytávat chyby a pro nás jako Radu bylo podstatné slyšet, že vedení chyby vnímá, chce je vychytávat také a výsledný produkt dozná ještě drobných změn, aby se oproti dnešku ještě vylepšil,“ míní místopředseda rady.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…