Řádění fanoušků West Hamu odnesl i premiér Fiala

08.06.2023 11:44 | Ze sítí

MONITORING Anglický tým West Ham United získal v Praze pohár vítěze Konferenční ligy. Tolik k fotbalu. Před a po zápase ovšem britští fanoušci demolovali Prahu. Jejich řádění odnesl i premiér Fiala, když se rozplýval nad skvělou atmosférou zápasu. Češi Fialovi vynadali, že nezmiňuje právě řádění fanoušků West Hamu. Co víc: Své si od Čechů vyslechl britský velvyslanec Matthew Field, který se nad zápasem též rozplýval.

Řádění fanoušků West Hamu odnesl i premiér Fiala
Foto: FB West Ham NEWS
Popisek: Fanoušci West Hamu v Praze

„Skvělá atmosféra,“ pochvaloval si na svém twitteru britský velvyslanec v České republice včerejší dění před začátkem finálového zápasu Konferenční evropské ligy mezi anglickým West Ham United a italskou Fiorentinou.

A pěkně to od svých sledujících schytal. Především za chování nechvalně proslulých anglických fanoušků, které bylo k vidění jak v pražských ulicích před zápasem, tak na stadionu během něj.

 

Na ničení pražských ulic reagovalo mnoho diskutujících pod velvyslancovým příspěvkem.

„Ale chování Londýňanů bylo ostudné. Kdo zaplatí škody?“ ptal se první.

„Velmi si Vás vážím, ale to, co se dělo dnes v Praze, je naprosto nepřijatelné a opravdu se není čím chlubit,“ připomněl velvyslanci druhý.

„Já Vás osobně mám moc ráda, ale fanoušky toho, čemu fandíte ne! Ničí, a to je celé. To není o sportu,“ reagovala v podobném duchu třetí.

Řeč v diskusi přišla i na házení půllitrů, které během zápasu praktikovali fanoušci West Hamu vůči italským hráčům, kteří se přiblížili pod jejich kotel.

„Skvělé házení půllitrem. Z 20 kelímků 3 zásahy do hráče. Velmi britské,“ připomněl další z diskutujících zranění kapitána italského celku, kterému jeden z hozených kelímků rozsekl hlavu, když se chystal rozehrát rohový kop.

„Kéž by se tu Vaši fanoušci nechovali jako prasata,“ dodal jiný přispěvatel.

Pozadu za diplomatem nezůstal ani český premiér Petr Fiala (ODS), a to ani svým nadšením z atmosféry zmiňovaného utkání, ale ani reakcemi diskutérů, které za to sklidil.

 

„Blahopřeji West Hamu k vítězství v Evropské konferenční lize. Jsem rád, že jsem mohl být u toho,“ tweetnul premiér včera večer a nutno říci, že na rozdíl od pana velvyslance, sklidil jen minimum reakcí ohledně nepořádku a nepřístojností fanoušků. O to víc bylo těch ve vztahu k aktuální politické situaci.

„A kdo bude uklízet ten bordel a zaplatí škodu, co provedli fanoušci (čti naprostý idioti),“ zněla jedna z těch fotbalových reakcí.

A pak to přišlo.

„Chléb a hry...“ připomněl v souvislosti s premiérovou návštěvou lidové zábavy heslo starých Římanů jeden z diskutérů.

„Kdy odvoláte Blažka?“ zeptal se bez okolků další v souvislosti s únikem informací z vyšetřovacího spisu, které se týkaly kolegů současného ministra spravedlnosti a ke kterým se ministr sám dostal.

„Bla bla bla… Ehm uhm… Blažeeekkkk.“

Zněla jedna z dalších reakcí na stejné téma, která možná měla poukázat na mlžení okolo kauzy ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS).

„Asi takhle – táhni do zapomnění odpudivý, prolhaný a oportunistický zjeve! Bureš byl tragédií ve vládě, ale ty nejsi o nic lepší,“ přidal se se svým hodnocením Fialova vládního angažmá další přispěvatel.

„Jsme nejspíš úplně v pr...., máme-li na výběr jen mezi tebou, prolhaný oportunisto, a podobně odpudivým Burešem,“ uzavřel.

 

Dodejme, že s notnou dávkou nadsázky lze zmíněné finálové utkání shledat i jako jeden z rozhodujích faktorů včerejší volby ředitele České televize. Na shodu jmen právě zvoleného ředitele a klíčového záložníka anglického týmu v této souvislosti upozornil redaktor Reflexu Martin Bartkovský.

„Jednou přijede West Ham do Prahy a hned je Souček ředitelem televize.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jó, to kdyby řádili podobně ruští fandové,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevemeno , 08.06.2023 11:54:39
to by byl mediální mazec. Psalo by se o nekulturních podlidech.

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…