Rafaj zrušil čtvrtmilionovou pokutu pro ministerstvo vnitra

22.02.2017 9:38

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Rafaj zrušil čtvrtmilionovou pokutu pro ministerstvo vnitra. Zakázkou na více než 2000 ochranných vest pro policii se budou znovu zabývat jeho podřízení, zjistila ČTK z webu úřadu. Resort vnitra zatím nereagoval na žádost ČTK o vyjádření.

Rafaj zrušil čtvrtmilionovou pokutu pro ministerstvo vnitra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Úředníci ministerstvu pokutu uložili loni v říjnu. Úřad tehdy tvrdil, že vítěz tendru, kterým se stala společnost FENIX Protector, měl být vyloučen, protože nesplnil kvalifikaci. Předložený vzorek vesty údajně nesplňoval požadavek na spojení dílů v ramenní části, které mělo být skryté.

Ministerstvo se hájilo, že vše bylo v pořádku. „Z důvodu neobvyklé konstrukce vesty není možné provádět závěry bez důsledné znalosti o způsobu používání předmětu plnění,“ uvedlo například ve svém odvolání.

Podle Rafaje jeho podřízení měli podrobně prozkoumat, zda vybraná vesta splňuje podmínky zadání či nikoliv, to se ale nestalo. Chyby v předchozím řízení nyní musí napravit. Zakázka je už zadaná, její cena je 68 milionů korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…