Rakousko: Nechala u sebe bydlet ilegálního imigranta z Afriky. Dopadlo to hodně smutně

16.06.2016 11:20

Rakouský soud vynesl rozsudek trestu odnětí svobody na doživotí nad neúspěšným žadatelem z Gambie, který byl obviněn z vraždy americké au-pair Lauren Mann. Hlavním motivem byla podle soudu žárlivost.

Rakousko: Nechala u sebe bydlet ilegálního imigranta z Afriky. Dopadlo to hodně smutně
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Obydlí uprchlíků v "džungli"

Anketa

Kdyby někdo navrhl obnovení Československa, byli byste pro?

79%
21%
hlasovalo: 12522 lidí

Čtyřiadvacetiletý Abdou I. neuspěl se svojí žádostí o azyl a v Rakousku žil ilegálně. Aby mohl uniknout deportaci do své mateřské země, nabídla mu o rok starší americká au-pair Lauren Mann, že může bydlet v jejím bytě. Posléze spolu navázali sexuální kontakt, ale románek měl tragický konec. Abdou svoji přítelkyni udusil polštářem v průběhu pohlavního styku. Den před tím ji totiž přistihl v posteli s mladým žadatelem o azyl z Afghánistánu.

„V těchto případech není možné vynést jiný rozsudek než doživotí. Odsouzený ostudně zneužil důvěry své oběti a následně se navíc snažil uniknout před spravedlností,“ konstatoval soudce Ulrich Nachtlberger. K vraždě došlo v lednu letošního roku a podle provedených testů DNA měla americká au-pair pohlavní styk se svým vrahem i zmíněným afghánským žadatelem o azyl. Dle vyšetřovatelů stála za vraždou nepochybně žárlivost Abdoua I., jehož celé jméno policie médiím odmítla prozradit.

Celý text v angličtině naleznete ZDE.

Tělo zavražděné ženy bylo nalezeno požárníky, kteří byli nuceni vylomit dveře jejího bytu. Jindy spolehlivá americká au-pair totiž nevyzvedla děti svého zaměstnavatele a ten její zmizení nahlásil na policii. Jak uvádí internetový sever Local, její polosvlečené tělo bylo nalezeno na posteli obklopené svíčkami. Forenzní experti došli k závěru, že mladá žena zemřela v průběhu pohlavního styku v důsledku udušení polštářem, který odsouzený muž z Gambie přiložil na její obličej.

Vyšetřovatelé došli k závěru, že po vykonání vraždy se pokoušel ilegální migrant z Gambie zapálit jednotlivé kusy oblečení v koupelně, poté ukradl cennosti a uprchl do Švýcarska. „Policie jej chytila po devíti dnech od objevení dívčina těla a na začátku dubna byl deportován zpět do Rakouska. Ačkoli Abdou I. od samého začátku veškerá obvinění z vraždy odmítal, testy DNA odhalily přítomnost jeho spermií v těle zavražděné ženy. Odsouzený muž se bránil argumentem, že v době vraždy se vůbec nenacházel ve Vídni.“

Podezření ovšem vzbudilo jeho tvrzení, že v době vraždy byl ve Švýcarsku nebo italské metropoli Miláno. Nedokázal si však vzpomenout, jestli platí první, nebo druhá varianta. Právnička odsouzeného občana Gambie Abdoua Astrid Wagner médiím sdělila, že se proti rozsudku se svým klientem s největší pravděpodobností odvolají. Jak v závěru textu informuje internetový server Local, v Rakousku si doživotně odsouzený musí odsedět před podáním žádosti o podmínečné propuštění minimálně 21 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …