Rakušan: Zpackanou zakázku jsme neproplatili!

13.01.2022 12:15

Techtle mechtle s Kyprem? Ministr vnitra a předseda hnutí STAN Vít Rakušan se v Poslanecké sněmovně vysmál opozičnímu poslanci Andreji Babišovi (ANO).

Rakušan: Zpackanou zakázku jsme neproplatili!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Před jedenáctou hodinou ve čtvrtek dopoledne se ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan znovu ocitl u řečnického pultíku. Znovu kvůli darům pro Starosty a nezávislé od firem spojených s kyperskými daňovými ráji. Tentokrát se vysmál šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

„Já už to nechci zdržovat, protože po vyjádření pana poslance Babiše, musíme si na to oslovení zvykat, je to už trochu legrační. Všimli jste si, prosím vás, někdo tady na Malostranském náměstí takových těch kontejnerů, kolem kterých chodíme všichni, když se nám opravovala fasáda Sněmovny? Tak prosím vás, fasádu Sněmovny nám opravovala kyperská firma Geosan,“ zaznělo od Rakušana.

Reagoval tak na slova Andreje Babiše o firmách napojených na Kolín.

„Pan ministr, on je stále někde vedle toho Kypru, protože už na kolínské radnici jste měl techtle mechtle s tím Kyprem,“ poznamenal Babiš s tím, že firma Geosan v Kolíně vyhrála výběrové řízení na rekonstrukci pražské ulice v Kolíně.

V roce 2018 firma Geosan, jejíž vlastník je na Kypru, dala peníze hnutí STAN.

„A když už o tom pan poslanec Babiš hovořil, my jsme té firmě Geosan, což je doložitelné, za tu zpackanou zakázku nezaplatili. K tomu nám vyhotovovalo posudek ČVUT. Je podepsán panem děkanem a bude to řešit lednové městské zastupitelstvo,“ vysvětloval Rakušan

Zopakoval také, že hnutí STAN obdrželo po volbách dary od jasně definovaných právnických osob a pokud někdo spojuje dary hnutí STAN s nějakými budoucími výhodami a tak podobně, nevaří nic jiného, než dort pejska a kočičky.

Opoziční ANO a SPD nakonec u vládní koalice neuspěly. Nepodařilo se jím prosadit schválení programu mimořádné schůze Sněmovny k financování hnutí STAN a poslanci se tak po mnoha a mnoha hodinách takřka kontinuálního jednání, které se kvůli dosud nedokončenému jednání o vyslovení důvěry vládě Petra Fialy (ODS) táhlo od středečních dopoledních hodin, mohli na pár hodin vzdálit od poslaneckých lavic. Než se v 18 hodin v podvečer vrátí k přerušenému jednání o vyslovení důvěry Fialově vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…