Rakušanova „vlajka“. Co to znamená? Štefec se zamyslel a opřel o zákon

11.11.2022 21:21 | Ze sítí

Vojenský expert a zbrojní analytik Jaroslav Štefec se ve svém facebookovém příspěvku vyjádřil k „pytli na mrtvoly“, jenž je v současné době k vidění na budově Ministerstva vnitra. V pytli je znázorněn ruský prezident Vladimir Putin. Štefec ke své argumentaci využívá zákona o užívání státních symbolů.

Rakušanova „vlajka“. Co to znamená? Štefec se zamyslel a opřel o zákon
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí
„Zákon č. 352/2001 Sb., o užívání státních symbolů ČR, v § 8 praví: ‚Vyvěšují-li se se státní vlajkou současně státní vlajky jiných států, umístí se státní vlajka vždy na nejčestnější místo.‘ Toto místo je z čelního pohledu na objekt při vyvěšení lichého počtu státních vlajek VŽDY uprostřed. Opravdu se děsím toho, co nám, občanům, připravuje vláda, která oficiálně vyvěsí na státní instituci trojici vlajek, mezi nimiž nejčestnější místo, určené státnímu symbolu, zaujímá pytel na mrtvoly,“ poznamenal Štefec.

„Zvláště když tou institucí je Ministerstvo vnitra, v myslích Čechů historicky vždy spjaté s útlakem a fízlováním. Počínaje Bachovým absolutismem, pojmenovaným po rakouském ministru vnitra, který zavedl v českých zemích hrůzovládu v reakci na revoluční roky 1847 a 1878, přes tvrdé represe první světové války, trochu zlehčené osobami tajného Bretschneidera a agenta Pepka Vyskoče z románu o dobrém vojáku Švejkovi, řádění německého gestapa během německé okupace, až po StB a její ‚boj proti nepřátelům socialistického zřízení‘ v 50. letech, který zažila i moje rodina,“ dodává dále Štefec.

Podle jeho slov se nikdo proto nemůže divit, že spousta Čechů, zejména těch starších, kteří znají historii českého státu a z nichž někteří zažili řádění komunistické Státní bezpečnosti na vlastní kůži, je alergická na „lidovou tvořivost“ současného ministra vnitra, kterým je (jak úsměvná paralela s předminulým stoletím!) jistý Rakušan. „Stejně jako já se ptají, jakou budoucnost mají od této vlády očekávat a kam nás svou chaotickou a nečitelnou domácí a zahraniční politikou vede. Pokud ale můžu soudit z bezprostředních dopadů jejího ročního působení na nás, občany ČR, je ten pytel možná více než ‚jen‘ symbolický. Osobně nevěřím, že by k této ‚výzdobě‘ budovy Ministerstva vnitra, která je už sama o sobě flagrantním porušením minimálně výše uvedeného zákona, došlo bez vědomí nebo přímo osobního požehnání premiéra Fialy. To by si snad ani ten Rakušan nedovolil (i když je jen Čech). Tedy pokud by na pana premiéra něco ošklivého nevěděl. Možná to jeho otálení s odvoláváním mafiánského kamarádíčka z čela UZSI nebylo jen tak,“ zakončil Štefec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…