Rath: Užitečná naivka Langšádlová ztratila soudnost

07.03.2012 15:01

Místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová před několika dny kritizovala výběrové řízení na vybavení přístroji. Upozornila na to především ve spojitosti s kladenskou nemocnicí. A poslanec David Rath si to vzal osobně. „Paní Langšádlová ztratila paměť, nebo soudnost,“ napsal Rathův asistent Patrik Tomšů ParlamentnímListům.cz.

Rath: Užitečná naivka Langšádlová ztratila soudnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Tato výběrová řízení vypsala bývalá krajská vláda v čele s Petrem Bendlem, kterou podporovala v koalici právě paní Langšádlová, tehdy ještě za lidovce. Zároveň tehdy působila jako místostarostka korupčními aférami neblaze proslulého starosty Rádla v Černošicích. Výběrové řízení na přístroje v kladenské nemocnici proběhlo před nástupem současného vedeni kraje. Bývalé vedení stačilo podepsat i smlouvy s dodavateli,“ vysvětluje asistent Patrik Tomšů.

Nové vedení v čele s Davidem Rathem prý jen napravuje staré chyby. „Nové vedení provedlo naopak kontrolu vysoutěžených cen a zjistilo značné předražení. Teprve po řadě velmi komplikovaných jednaní s každým dodavatelem, který argumentoval platnou a podepsanou smlouvou, se podařilo dohodnout slevy v řádech desítek milionů korun. Jen tedy na kladenské nemocnici nové vedení kraje-oproti Bendlově koalici, na které se podílela i paní Langšádlová, ušetřilo nemalé částky z veřejných rozpočtů. Místo kritiky by se tedy paní Langšádlová měla veřejně omluvit za to, co aktivně podporovala, a to jak v koalici s Bendlem, tak v koalici s Rádlem. Například hlasovala i pro nevýhodný rozprodej středočeských nemocnic, kterým kraj přišel o 3/4 miliardy korun!“ brání se Rath.

„Zatím je vidět, že sama dokázala pouze jediné: bezmezně podporovat velice problematické figury, jakými jsou Kalousek, Bendl a Rádl. Dalo by se o ni říci, že zmíněnému triu posloužila zatím vždy jako užitečná naivka,“ rozohnil se ke konci dopisu asistent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…