Rath bloguje: Chtěl bych ve Sněmovně představit své návrhy. Ale nenechají mě

06.02.2013 11:16

David Rath v posledních dnech zaujal zejména tím, že ze své cely ve vazební věznici v Ruzyni chrlí návrhy legislativních změn v nejrůznějších oblastech. V tomto směru je nejspíše nejplodnějším ze všech poslanců. Nyní si však na svém blogu stěžuje, že mu státní zástupce odmítá dovolit, aby své návrhy před kolegy poslanci osobně představil. Kvůli tomu prý nemohou být projednány.

Rath bloguje: Chtěl bych ve Sněmovně představit své návrhy. Ale nenechají mě
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

David Rath na svém blogu informuje, že státní zástupce Petr Jirát opětovně zamítl jeho žádost o účast na schůzi Poslanecké sněmovny. „Státní zástupce žádost o účast na 51. schůzi Poslanecké sněmovny zamítl i přes to, že do dnešního dne neodsouzený poslanec nadále vykonává svůj mandát,“ připomíná poslanec. Tím podle něj může státní zástupce zasahovat do legislativního procesu.

Následně se David Rath pochlubil, že je činným poslancem. Ve vazební věznici prý sepsal již několik návrhů zákonných novel, které mají být projednány na nejbližších schůzích Poslanecké sněmovny. Právě proto se David Rath co by předkladatel chtěl jednání zúčastnit.

„Návrh zákona standardně prochází trojím čtením v Poslanecké sněmovně. Jednací řád Poslanecké sněmovny stanovuje, že v jednotlivých čteních uvede návrh zákona jeho navrhovatel,“ připomíná Rath, že je tohoto práva zbaven. Mimoto je základním ústavním právem a zároveň povinností poslance vykonávat svůj mandát osobně.   

„David Rath se proto nemůže dát na jednání Poslanecké sněmovny zastoupit a jeho návrhy na změnu zákonů, které by přinesly prospěch široké veřejnosti, nebudou vůbec projednány,“ uzavírá zklamaně vazebně stíhaný poslanec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

4:32 Pláč, smích, obojí. Matka oběti z filozofické fakulty dostala „nabídku pomoci“

Rodiny obětí z Filozofické fakulty dostanou nabídku pomoci od pražského magistrátu. Háček je v přílo…