Rath mluvil o Bradáčové na VSZ už v projevu ve sněmovně. Prý je zkorumpovaná

30.07.2012 22:36

Nově jmenovanou vrchní státní zástupkyni v Praze vzpomněl ve svém projevu ve sněmovně také poslanec David Rath. Před hlasováním o jeho vydání k trestnímu stíhání měl projev o tom, jak se parlamentní demokracie posouvá k demokracii policejní. Kritizoval také podmínky ve vazebních věznicích, označil to za novodobou torturu. Kritizoval také postup policie a Lenky Bradáčové, která tehdy působila na ústeckém státním zastupitelství.

Rath mluvil o Bradáčové na VSZ už v projevu ve sněmovně. Prý je zkorumpovaná
Foto: hns
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová a exhejtman David Rath, fotokoláž

Rath vyčítal Bradáčové, že denně vystupovala v televizi kvůli jeho zadržení, ale nevyužila toho, aby uvedla na pravou míru fámy, které se objevily. On sám se přitom bránit nemohl: „Já jsem ve vazbě, byl mně nasazen roubík, abych nemohl nic říkat, média plná různých dezinformací, fám.“ Bradáčová se tedy podle Ratha měla podílet na obrovské mediální masáži lidí.

Uvedl také tři důvody, proč na něj byla uvalena vazba. Mimo jiné se prý jednalo o demonstraci síly policistů. Policie ovšem dala Ratha do vazby z obavy, že by uprchl, že by ovlivňoval svědky a že by pokračoval v trestné činnosti.

Proč případ buštěhradského zámku vyšetřovali v Ústí nad Labem? Protože tam byla Bradáčová

V projevu před poslanci se Rath pozastavil také nad tím, že Nejvyšší státní zastupitelství, kam bylo podáno oznámení na trestnou činnost, postoupilo případ do Ústí nad Labem. Podle něj se tak stalo v rozporu se všemi platnými předpisy.

„Víte, jak si tu náhodu vysvětluji? Prostě se ví, že v Ústí nad Labem působí velmi ambiciózní, inteligentní mladá dáma, paní státní zástupkyně (Lenka) Bradáčová, o které se ví, že pro své ambice je ochotna udělat leccos,“ naznačil Rath.

Pokud uděláte toho Ratha, dveře se otevřou a můžete pokračovat ve své kariéře na VSZ

A pokračoval s tím, že možná existoval příslib: „Paní státní zástupkyně, když uděláte toho Ratha, my víme, že byste ráda třeba na Vrchní státní zastupitelství do Prahy, kde se možná uvolní pozice, když uděláte toho Ratha, dveře se otevřou a můžete pokračovat ve své kariéře na Vrchním státním zastupitelství."

Bradáčové ve sněmovně vzkázal, že korupce je i slib kariérního postupu i funkcí. Povzdechl si pak nad tím, že odposlouchávací technika nebyla napojena na telefony lidí, kteří stáli za kauzou Rath.

Policie si prý také záměrně vybrala Bradáčovou, protože jim jde se vším na ruku.

Nechytili jste sumce, ale čudlu, paní Bradáčová

Práci policie pak přirovnal k rybáři, který chytil podměrečného čudlu, ale chlubí se dvoumetrovým sumcem. „Takže já vyzývám paní státní zástupkyni Bradáčovou, všechny ty úžasné policisty, pana Almera s jeho odposlouchávací technikou, pusťte se do těch ministrů, pusťte se do jejich náměstků, pusťte se do vedení policie, pusťte se do vedení státních zástupců! To jsou ti sumci,“ vyzval Rath.

Na závěr obvinil vládu z likvidace kritika. Obvinil také Bradáčovou, že se nechala zkorumpovat příslibem funkce a ze zneužití institutu vazby k „lámání, ponižování a týrání lidí“. Obvinil také policii, že se propůjčila k politickému boji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…