Rath ve vazbě připravil novely čtyř zákonů, například o antikoncepci

03.12.2012 15:50

Vazebně stíhaný poslanec David Rath (dříve ČSSD) sepsal novely hned čtyř zákonů. Dvě se týkají daní, mimo jiné daně z přidané hodnoty. Další předloha by zavedla hrazenou antikoncepci pro některé ženy, poslední mění příspěvky na děti. Rath čelí jako bývalý středočeský hejtman obvinění z korupce. Řadu měsíců pobývá ve vazební věznici v Litoměřicích. Informuje ČTK.

Rath ve vazbě připravil novely čtyř zákonů, například o antikoncepci
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

Předlohy, které obdržela sněmovna, projdou obvyklým legislativním procesem. V pondělí je dolní komora rozeslala poslancům. K novelám se nejprve vyjádří vláda. Rozhodne o nich Parlament.

Rath už sepsal také novely o pobytu ve věznicích

Rath už dříve sepsal ve vazbě novely, které by změnily podmínky pobytu ve věznicích. Jedna se týká výkonu trestu odnětí svobody a druhá výkonu vazby. Předlohy poslal pouze podvýboru pro vězeňství, Sněmovně jako celku je nepodal.

Bývalého středočeského hejtmana policisté zadrželi a obvinili pro podezření z korupce v souvislosti s opravou buštěhradského zámku. Sněmovna jeho stíhání potvrdila. Později umožnila Rathovo stíhání pro další podezření, která se týkají údajného úplatkářství při pořizování vybavení do některých středočeských nemocnic.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…