Rath ve vazbě sepsal další zákon. Tentokrát by zreguloval bojové psy

02.02.2013 13:45

Poslanec David Rath, který je už od loňského května ve vyšetřovací vazbě, předložil ve Sněmovně další dva návrhy zákonů. První z nich se týká regulace bojových plemen psů a druhý mění ústavu, dává například možnost Sněmovně odvolávat jednotlivé ministry a posiluje postavení prezidenta. Od svého zadržení už tak Rath předložil celkem osm návrhů zákonů.

Rath ve vazbě sepsal další zákon. Tentokrát by zreguloval bojové psy
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

V návrhu nového zákona o regulaci chovu bojových plemen psů navrhuje zavést povolení s pětiletou platností a navrhuje zakázat jejich volný pohyb bez kontroly a dohledu. Za porušení zákona navrhuje až stotisícovou pokutu.

Navrhl už hrazení antikoncepce

V důvodové zprávě Rath píše, že řada majitelů psů nemá základní předpoklady k chovu nebezpečných plemen psů, někdy si i chovem takovýchto plemen psa kompenzují vlastní psychický problém. Případně jde, podle jeho názoru, o projev agresivity osobnosti majitele psa, kterému dělá dobře, že u ostatních lidí vyvolává pocit strachu a ohrožení.

V novele ústavy dává například Sněmovně možnost odvolávat třípětinovou většinou hlasů jednotlivé ministry a současně ruší možnost Sněmovny vyslovit vládě nedůvěru. Ministrům ukládá povinnost účastnit se jednání Sněmovny, zatímco v případě Senátu jim dává jen právo účastnit se jeho jednání. Prezident republiky v jeho podání například řídí zasedání vlády.

Rath ve svých dřívějších novelách předkládaných z vazby navrhoval například zavést hrazení antikoncepce pro některé ženy. V novele zákona o dani z přidané hodnoty chce zavést nulovou sazbu daně na chléb, mléko, máslo, maso, ryby, ovoce, zeleninu a léky hrazené ze zdravotního pojištění.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…