Rathův případ by se do konce roku mohl dostat k soudu

07.10.2012 10:27

Vyšetřování korupce, které se dopustil bývalý středočeský hejtman David Rath se svými společníky, by mohlo skončit do konce letošního roku. Státní zástupce Petr Jirát chce do té doby podat žalobu. Server Aktuálně.cz to zjistil v den, kdy soud odmítl Ratha propustit z vazby, kde je už od poloviny května.

Rathův případ by se do konce roku mohl dostat k soudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Po odchodu od řečnického pultíku byl Rath velice tichý

Jirát by rád do konce roku podal obžalobu v případu Davida Ratha. Je ale potřeba, aby byly hotovy všechny znalecké posudky.

Rath připravil návrh zákona, který zmírňuje pobyt ve vězení

Rath už ve vazbě pobývá pátým měsícem. Během té doby napsal knihu o pobytu za mřížemi a vypracoval novelu zákona, která má údajně zlidštit podmínky života ve vězení.

Řada lidí se za poslance zaručila, aby mohl být propuštěn z vězení. Mezi nimi byl například senátor Vladimír Dryml, poslanci Richard Dolejš nebo Jiří Šlégr. Podle Rathova advokáta Adama Černého není důvod se obávat, že by jeho klient mařil vyšetřování nebo se pokusil o útěk. Žalobce přesto trvá na vazbě a soudy mu dávají za pravdu.

Kriminalisté Ratha zadrželi, když si odnášel sedmimilionový úplatek v krabici od vína. Peníze pocházely z údajně předražené zakázky na opravu zámku Buštěhrad. Stíhání se poté rozšířilo kvůli dalším úplatkům v jiných případech.

Spolu s Rathem je stíháno dalších deset lidí včetně exposlance Petra Kotta a bývalé ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové.





Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…