Řecko se začalo snažit. Čtyři hotspoty hotové, pátý už se chystá, hlásí

17.02.2016 16:37

Řecko se rozhodlo vyhovět požadavkům Evropské unie a založilo čtyři nová přijímací centra, tzv. hotspoty, na ostrovech poblíž tureckých břehů. Páté, se kterým se počítá na ostrově Kos, zatím není připravené k provozu. Řekové zároveň dodali, že počet migrantů přicházejících do země v poslední době klesl. Informuje BBC.

Řecko se začalo snažit. Čtyři hotspoty hotové, pátý už se chystá, hlásí
Foto: archiv
Popisek: Řecko a jeho sousedé

Řecko oznámilo otevření čtyř nových přijímacích center na ostrovech Leros, Chios, Lesbos a Samos. Otevřeno má být i páté na ostrově Kos, to však ještě není připraveno.

Vše v souladu s požadavky Evropské unie, podle které musejí být všichni migranti registrováni a musejí jim být odebrány otisky prstů. Na ostrovech jsou v současnosti nákladní kontejnery, které slouží jako dočasná ubytovací zařízení, ve kterých migranti čekají na registraci.

Řekové však tvrdí, že jim Evropská unie musí pomoci, jelikož nehodlají sami plnit roli celoevropského zadržovacího centra. Ta naopak minulý týden Řecku dala ultimátum, na jehož základě musejí země zpřísnit hraniční kontroly, než přijde další vlna migrace z Turecka.

Celý text zde

Ač Řecko tvrdí, že v současnosti počty příchozích klesají, mnozí jsou stále přesvědčeni, že schengenský prostor je v ohrožení. Této domněnce napomáhá i skutečnost, že evropské země jedna po druhé zavírají svoje hranice a zavádějí bezpečnostní kontroly.

Předseda Evropské rady Donald Tusk varoval, že případné vyhoštění Řecka ze schengenského prostoru nijak nenapomůže k řešení migrační krize jako takové.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…