Ředitel ČEZ Martin Roman podá rezignaci

14.09.2011 22:28

Martin Roman skončí jako generální ředitel energetické společnosti ČEZ. Informaci jako první přinesl server lidovky.cz. Redaktorka Lidových novin řekla v Událostech, komentářích, že Roman ve čtvrtek sám rezignuje. Není jasné, co bylo důvodem k odchodu.

Ředitel ČEZ Martin Roman podá rezignaci

„Předseda vlády se v minulých týdnech rozhodl, že vymění generálního ředitele a předsedu představenstva ČEZ. Chce, aby se nový šéf elektrárenské společnosti plně soustředil na dostavbu jaderné elektrárny Temelín. Martin Roman se přesune do čela dozorčí rady. Novým generálním ředitelem se stane současný výkonný ředitel Daniel Beneš," řekl LN dobře informovaný zdroj z okolí premiéra.

Podle Lenky Zlámalové, redaktorky Lidových novin, muselo dojít k nějakému problému.

SLEDUJEME téma Martin Roman

„ČEZ je významná firma. Konečné vyznění zprávy je velmi překvapivé. Důvody úplně přesně nevíme, ale první zprávy hovořily o tom, že to nebyl přátelský rozchod," prohlásila Zlámalová v ČT.

Analytik PPF Petr Novák nepředpokládá, že v ČEZu dojde k výrazné změně. „Strategická orientace k jaderným elektrárnám zůstane zachována. Na ceny energií nebo akcie to nebude mít vliv," dodal.

Související:
Nečas chce odvolat Romana z ČEZu, tvrdí deník 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …