Ředitel Prague Pride utřel kritiky: Kdo je Hájek, prosím Vás?

18.08.2012 19:54

Czeslaw Walek, hlavní organizátor gay festivalu Prague Pride, má radost, že průvod ulicemi hlavního města si nachází své místo. Zúčastnilo se jej prý víc účastníků než v minulých letech a ubývá i kritiků homosexuálního happeningu. Nakonec prý zbyly pouze obskurní a marginální iniciativy.

Ředitel Prague Pride utřel kritiky: Kdo je Hájek, prosím Vás?
Foto: Hans Štembera
Popisek: I festival Prague Pride upozorňoval na předsudky ve společnosti.

Letošní ročník Prague Pride je podle něj přijímán lépe, než v minulých letech. „Ty skupiny, které se ozvaly proti nám byly spíše obskurní a marginální iniciativy, které si myslím obecně ve společnosti nemají sluchu,“ myslí si Czeslaw Walek.

Jedním z nejhlasitějších kritiků byl prezidentův vicekancléř Petr Hájek, kterého ovšem Walek nebere vážně. „Vy myslíte toho pana Hájka, který tvrdí, že člověk nepochází z opice a že kouření neškodí zdravÍ? A tyto názory považujete za mainstreamové?,“ ptá se provokativně. „je to fakt škoda komentovat. Je to okrajová záležitost,“ uzavírá polemiku s prezidentovým mužem.

„Akce typu Prague Pride jsou důležité z důvodu rozšiřování respektu a tolerance vůči různorodosti,“ vysvětluje záměr shromáždění homosexuálů. „Každý z nás má v sobě určité předsudky, určité stereotypy vůči jinakosti. A akce typu Prague Pride má poukazovat na to, že ty předsudky jsou založené na špatných údajích,“ říká Czeslaw Walek pro server Týden.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…