Regionální rada pražské ODS možná navrhne zrušení stranické buňky na Praze 10

07.12.2014 6:19

Regionální rada pražské ODS se dnes bude zabývat situací uvnitř ODS v Praze 10. Důvodem je, že místní zastupitelé podpořili vznik nové koalice v čele se starostkou Radmilou Kleslovou (ANO, dříve ČSSD). Ve hře je podle informací ČTK i návrh na zrušení této buňky, který by rada předala republikovému sněmu - pouze ten může licenci odebrat. Členové ODS v Praze 10 kritiku odmítli.

Regionální rada pražské ODS možná navrhne zrušení stranické buňky na Praze 10
Foto: Hans Štembera
Popisek: ODS

Vedení ODS v týdnu kritizovalo své spolustraníky z Prahy 10, kteří společně s komunisty podpořili minulý týden zvolení Kleslové starostkou městské části. Podle předsedy ODS Petra Fialy tato záležitost nemůže zůstat bez reakce. Rovněž uvedl, že problémy na Praze 10 jsou hlubší než jen podpora bývalé rozvědčice Kleslové.

ODS z Prahy 10 kritiku odmítá

Občanští demokraté z Prahy 10 kritiku vedení odmítli. „Tohle bylo hledání nejlepšího řešení ze všech špatných. Držíme tu ODS nad vodou potom, co ji poškodilo bývalé vedení. Děláme, co můžeme, abychom zachránili to, co jde," řekl ČTK zastupitel Oldřich Choděra.

ODS v komunálních volbách v Praze 10 před čtyřmi lety těsně vyhrála se ziskem 25 procent hlasů, nyní skončila s osmi procenty pátá a ve čtyřicetičlenném zastupitelstvu má tři hlasy. V radě městské části nyní usedli zástupci ANO, ČSSD, Strany zelených a Nezávislých pro Prahu 10, se kterými má ODS dohodu o spolupráci. Občanští demokraté zvolení koalice společně s komunisty podpořili.

Regionální rada probere i situaci ODS na Praze 11

Podle informací ČTK by se regionální rada mohla zabývat i osudem ODS v Praze 11. Tady byli někteří členové strany v minulosti spojováni s řadou kauz. Navíc ODS tu v letošních komunálních volbách měla jeden z nejhorších výsledků z celé Prahy, když získala pouhých 5,71 procenta hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…