Registr vozidel má opět problémy. Zpomaluje a padá, hlásí ČT

13.12.2012 11:32

Exministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) oficiálně odešel ze své pozice pro přetrvávající problémy Centrálního registru vozidel. Zdá se, že jeho nástupce Zbyněk Stanjura (ODS) bude mít plné ruce práce s tím, aby systém opět kompletně fungoval. Napojení této databáze na další registry bylo spojeno s velkými očekáváními. Ve skutečnosti celý systém opět zpomaluje a padá.

Registr vozidel má opět problémy. Zpomaluje a padá, hlásí ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Centrální registr vozidel je od dnešního rána propojen s databází obyvatel a adres nemovitostí. Teoreticky to má ulehčit práci úředníkům a občanům to má zpříjemnit život zefektivněním fungování úřadů. Praxe je ale poněkud jiná. Nové propojení registrů vedlo ke zpomalení Centrálního registru vozidel a na několika místech dokonce k jeho kolapsu. Informuje o tom Česká televize.

Úplně funkční systém bude v řádu měsíců

„Registr však zatím stále nefunguje podle představ tvůrců. Centrální registr vozidel se po napojení na základní registry ještě zpomalil. Na rychlost systému si stěžují například v Královéhradeckém kraji, kde podle úředníků dokonce nelze některé úkony provést. Samotné napojení registru aut na databáze osob a adres nemovitostí nicméně funguje správně. Registr vozidel v Kladně dnes ráno zkolaboval, spojení se zcela přerušilo. Poté se systém opět rozběhl, ale funguje velmi pomalu," popisuje situaci ČT.

Systém funguje z osmdesáti procent a zdá se, že úředníci jsou rádi alespoň za to. Nemusí ručně vypisovat řadu údajů. Úředníci Ministerstva dopravy hlásí, že na 100 procent by měl registr fungovat v řádu měsíců. Nový systém stál 37 milionů korun a od léta se potácí v problémech. Josef Mihalík, ředitel odboru dopravně správních činností, na něj i přesto nedá dopustit.

„Když bude registr fungovat, tak máme jistotu, že takoví ti lumpíci, kteří přihlašují vozidla na již zemřelé a podobně, budou mít utrum. Pracovníci budou mít jistotu, že mluví s člověkem, který stojí před nimi," zdůrazňuje Mihalík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…