Rittigova advokátka promluvila: Bradáčová pořádá hon

30.09.2014 18:45

Protimafiánský útvar (ÚOOZ) stíhá také Karolínu Babákovou z advokátní kanceláře MSB Legal. Detektivové ji obvinili spolu s dalšími devíti lidmi včetně lobbisty Ivo Rittiga z podílu na vyvádění desítek milionů korun z firmy Oleo Chemical. Advokátka poskytla rozhovor serveru Akutálně.cz, v němž tvrdí, že vrchní pražská žalobkyně Lenka Bradáčová pořádá extrémní hon na Rittiga.

Rittigova advokátka promluvila: Bradáčová pořádá hon
Foto: Hans Štembera
Popisek: V souvislosti s kauzou Nagyová proběhl v Praze policejní zásah ve vile Ivo Rittiga

Babáková strávila celý víkend v policejní cele. Liberecký soud ale nakonec nevyhověl státnímu zástupci a neposlal ji do vazby.

Hon paní Bradáčové na Rittiga je extrémní. Jako advokáti s tím musíme počítat

V rozhovoru pro Aktuálně.cz odpovídala na otázku, jaké to je prožít zatčení z druhé strany, když nebyla v pozici obhájce. „Hon paní Bradáčové na pana Rittiga je extrémní a my jako jeho advokáti musíme s podobnými situacemi počítat, to k naší pozici patří. Vnímám to prostě jako pokus ztěžovat nám práci a omezit mě v hájení mých klientů,“ myslí si Babáková.

Advokátka se svému zatčení údajně nediví. Poukázala na to, že se akce rozběhla chvíli před volbami a jen dva týdny před hlavním líčením v kauze Čepro, kde obhajuje uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře.

S Urbánkem ani s Jirounkem se neznám

Babákovou nyní zastupuje její kolegyně Petra Lamková, která s ní spolupracuje na kauze Radovana Krejčíře. Policie ji obvinila z porušování povinností při správě cizího majetku, krácení daně a z legalizace výnosů z trestné činnosti.

Sama ale nechápe, z čeho ji policie může obviňovat. Se zakladateli Oleo Chemical Michalem Urbánkem a Kamilem Jirounkem se prý nezná. A údajně neví, jakou roli hrálo Čepro v kauze Oleo Chemical.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…