Rocker Jan Zahradil: Karel Gott je Gustáv Husák československého popu. Nesnášel jsem ho jako koprovku, a zůstalo mi to

29.08.2017 12:50

Europoslanec Jan Zahradil (ODS), který se rád čas od času vyjadřuje ke koncertům, jež navštíví, a jeho facebookové statusy jsou v těchto ohledech leckdy i odborné, se tentokrát pustil do kritiky Karla Gotta. On sám, jak přiznává, je rockerem a vyznavačem metalu, takže popový zpěvák jeho šálkem kávy nikdy nebyl.

Rocker Jan Zahradil: Karel Gott je Gustáv Husák československého popu. Nesnášel jsem ho jako koprovku, a zůstalo mi to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

„Jedu kolem letní slevy na Gotta. Nešel bych tam ani zadarmo,“ zahájil Zahradil svůj facebookový komentář k výstavě Gott, My Life, jež je k vidění v Praze. 

„Jsem ročník 63. Gott se na mě od dětství valil ze všech médií. Nesnášel jsem ho stejně jako koprovku ve školní jídelně. Zůstalo mi to doteď,“ dodal jasně Zahradil. Že je rockerem tělem i duší, dokládá i snímek z jeho studijních let v roce 1980, který na sociálních sítích sdílel v únoru.

Anketa

Na čí straně sporu mezi premiérkou Polska a prezidentem Francie stojíte?

hlasovalo: 12883 lidí

„V druhé polovině 70. let jsem chodil na Gymnázium Jana Keplera. O rok výše chodil Honza Fischer, syn slavného textaře Ivo Fischera. Honza hrál na bicí ve skupině Bluesberry. Když mi bylo 17 let, vzal mě do téhle hospody Houtyš, kde jsem omámen poznával hanspaulskou hudební scénu. Vzešly odtud kapely jako Žlutý pes, Krausberry, Yo Yo Band a další. Později v 80. letech to trochu uvadalo, ale do té doby to bylo nezapomenutelné,“ poznamenal kdysi v rozhovoru pro Pražský deník. Najdete jej ZDE.

Zdroj: http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/europoslanec-zahradil-na-dejvickou-houtys-jsem-chodil-obdivovat-muzikanty-201403.html

Ale zpět k nejnovějšímu Zahradilově statusu o Gottovi. „Tehdy jako kluk jsem o muzice věděl kulové, jen jsem cítil, že s Gottem je něco špatně. Na rozdíl třeba od Neckáře nebo Matušky,“ dodal Zahradil s tím, že to se pak prokázalo, když Neckář začal dělat bigbít a Matuška aspoň něco jako country.

„Kdežto Gott byl pořád ten český Udo Jürgens,“ dodal Zahradil. Závěrem pak dodal, že za poslech Gotta ale nikoho ze svého facebookového profilu nemaže ani jej neblokuje. 

V komentářích si pak dovolil ještě na adresu Gotta připsat dva komentáře. „Gustav Husák československýho popu,“ napsal nejprve Zahradil. Následně dodal: „Mně vůbec nejde o Gottovu Antichartu, jeho tituly nebo politické názory. Jde mi o ten hudební sirup, s kterým pravidelně zalíval celou zemi. Vždycky když jsem ho slyšel v rádiu, cítil jsem se nějak... Ulepenej."

Výstava Gott, My Life je až do konce září k vidění na pražské Náplavce.

Celý příspěvek Jana Zahradila:

Jedu kolem letní slevy na Gotta.

Nešel bych tam ani zadarmo.
Jsem ročník 63. Gott se na mě od dětství valil ze všech médií. Nesnášel jsem ho stejně jako koprovku ve školní jídelně. Zůstalo mi to doteď.
Tehdy jako kluk jsem o muzice věděl kulové, jen jsem cítil, že s Gottem je něco špatně. Na rozdíl třeba od Neckáře nebo Matušky.
Což se pak prokázalo, když Neckář začal dělat bigbít a Matuška aspoň něco jako country. Kdežto Gott byl pořád ten český Udo Jürgens.
Ale nebojte, za poslech Gotta nemažu ani neblokuju.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…