Rodinná tragédie v čekárně smrti: Táta vlastním tělem bránil dcerku, zemřel na operačním stole

10.12.2019 20:08

Dvaačtyřicetiletý muž z Opavska v úterý ráno v ostravské fakultní nemocnici zastřelil šest lidí. Z výpovědi jednoho z lékařů se ukázalo, že jednou z obětí byl i muž, který v čekárně chránil svým tělem svou nezletilou dceru. Střelec jej trefil přímo do hrudníku, muž později na následky zranění podlehl, informuje server Echo24.cz.

Rodinná tragédie v čekárně smrti: Táta vlastním tělem bránil dcerku, zemřel na operačním stole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Revolver, ilustrační foto

„To zranění bylo natolik rozsáhlé a fatální, že nebylo možné ten stav zvrátit,“ řekl chirurg Marcel Mitták České televizi ke zranění otce, který se snažil vlastním tělem ochránit svou dceru před střelbou a byl v pořadí třetí obětí útočníka.

Dvaačtyřicetiletý muž z Opavska v úterý v ostravské fakultní nemocnici zastřelil v čekárně traumatologické ambulance šest lidí, čtyři muže a dvě ženy. Další tři zranil, žena je v kritickém stavu, dva muži jsou mimo ohrožení života. Ministerstvo spravedlnosti už dříve oznámilo, že mezi mrtvými byli dva příslušníci Vězeňské služby ČR.

Střelec zahájil palbu bez varování na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance po 07:00, řekl ředitel nemocnice Jiří Havrlant. Střílel lidi z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku.

Policie pachatele, který z nemocnice utekl, vypátrala po třech hodinách. Před dopadením ale spáchal sebevraždu. Fakultní nemocnice je v provozu s výjimkou polikliniky, kde se střílelo. K uctění památky obětí střelby se příští úterý 17. prosince po republice rozezní sirény.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…