Romea zaútočila na Jarka Nohavicu: Xenofobe!

19.08.2016 11:45

Populární zpěvák Jaromír Nohavica překvapil publikum svou novou písní na aktuální téma „Arab mi šahá na babu“. Server Romea.cz se při této příležitosti ptá, zda Nohavica pokračuje ve svém předchozím rasismu.

Romea zaútočila na Jarka Nohavicu: Xenofobe!
Foto: Praha 10
Popisek: První hříbata divokých koní pokřtil písničkář Jaromír Nohavica, středočeský hejtman a starosta Milovic

Nohavica vystoupil v letním amfiteátru v Hukvaldské oboře s novou písní, která se tváří jako vtípek. „Šabadabada, šabadabada šabadadádá. Arab mi šahá na babu, já mu snad oči vydlabu. Zabiju toho Barabu, toho Barabu, Alibabu… ze Sýrie,“ zpívá ve své písni Nohavica.

  • Celý text je ZDE

Server připouští, že text se dá vykládat různě. Například i tak, že zpěvák pokračuje ve svém xenofobním či rasistickém přístupu k životu. Prý totiž zhudebnil protižidovskou baladu Petra Bezruče. Také je autorem údajně vážně míněné protiromské písně Dežo.

Autor textu na Romea.cz dochází k závěru, že Nohavica je rasista respektive zpěvák, který je pro svou popularitu ochoten k čemukoli, třeba i k rasismu. „Kloním se proto k tomu, že to nemyslí dobře ani s Araby ve své nové písni,“ uvedl autor s tím, že stoprocentně jistý si tím není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …