Romové nechtějí pracovat, prohlásil Sobotka na Radiožurnálu

14.12.2012 18:20

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl prezidentský kandidát za ODS Přemysl Sobotka, se kterým strávil v rámci volebního speciálu moderátor Martin Veselovský celý den. Ve vysílání Sobotka zkritizoval Evropskou unii, ale i Romy, kteří podle něj chtějí jen práva, povinnosti už ale neplní.

Romové nechtějí pracovat, prohlásil Sobotka na Radiožurnálu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

„Samozřejmě ti úředníci, kteří u toho byli, by měli převzít odpovědnost,“ vyjádřil se Sobotka k rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který způsob, jakým se sčítaly chybné podpisy kandidátů, označil za chybný a vrátil do hry kandidátku Janu Bobošíkovou.

O euru nemá cenu mluvit

Moderátor také citoval prezidenta Václava Klause, který prohlásil, že by kvůli některým kandidátům musel emigrovat, pokud by vyhráli. „V poslední době pan Václav Klaus komentuje prakticky každý krok, který se kolem něj uděje,“ okomentoval to Sobotka. Kvůli němu by ale Klaus prý emigrovat nemusel.

Sobotka je spíše euroskeptikem, odmítl ale, že by mělo Česko vystoupit z Evropské unie. Přesto by země měla upřednostňovat své zájmy. O přijetí eura se podle něj v této chvíli nedá vůbec mluvit. „V daném okamžiku neplníme žádná kritéria pro vstup do eurozóny,“ dodal senátor.

Sobotka má v programu napsáno, že multikulturalismus je mrtvá myšlenka. „I Romové mají své povinnost, nejen svá práva,“ prohlásil senátor s tím, že toho etnikum často požaduje, aby nemuselo vůbec pracovat. „Mnohým jde pouze o to získat v zaměstnání razítko, že tam byli, a pobírali poté sociální dávky,“ řekl Sobotka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…