Romský aktivista, který označil PL za septik, se nyní zaměřil na "fašisty z SPD". Muslim je dnes totéž, jako žid za Hitlera

05.04.2018 14:20

Nezávislý publicista, hudebník a romský aktivista František Kostlán, který poděkoval kancléřce Angele Merkelové za to, že pomohla trpícím uprchlíkům, a označil server ParlamentníListy.cz za novinářský septik, se tentokrát pustil do Tomia Okamury. Jeho hnutí Svoboda a přímá demokracie označil za nejsilnější fašistické uskupení v Česku.

Romský aktivista, který označil PL za septik, se nyní zaměřil na "fašisty z SPD". Muslim je dnes totéž, jako žid za Hitlera
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Kostlán

„Dnes se soustředíme na největší českou fašistickou stranu, SPD Tomia Okamury,“ napsal Kostlán v úvodu textu uveřejněném na blogu serveru Aktuálně.cz. Poté citoval z programu SPD. Ta se rozhodla bojovat s „demo-demokracií“, jak Okamurovi soukmenovci nazývají demokracii zastupitelskou. Rádi by ji nahradili demokracií přímou. Publicista v této souvislosti připomněl, že proti zastupitelské demokracii bojovali čeští fašisté už mezi lety 1918 až 1938. „Po dvacet let byl národ obluzován falešnými proroky a proradnými vůdci. Vymýtíme veškeré legendy a kult osob, z něhož měknou páteře a rodí se vrtichvosti a příživníci,“ hlásali fašisté v roce 1938.

Ti samí fašisté v čele s Radolou Gajdou tvrdili, že se obejdou bez ideálů humanity T. G. Masaryka. Místo humanity chtěli nový národ vystavět na pracovitosti národa. Kdo by snad nechtěl pracovat pro český národ, měl by podle Gajdových představ skončit v pracovních táborech. Kostlánovi to připomíná výroky některých dnešních českých politiků.

„Některé matky rodí stále dokola, jen aby pobíraly dávky. Nejvíce ovšem rodí matky s nízkým intelektem, bez pracovních návyků a přivádí na svět a vychovávají další generaci parazitů,“ citoval Kostlán Okamuru.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když si přečteme vyjádření českých fašistů z 20. a 30. let minulého století, postačí nám prý nahradit hojně používané slovo „žid“ dnes tolik používaným slovem „muslim“ a hned podle Kostlána uvidíme, jak blízko českých fašistů Okamura stojí. Totéž uvidíme, když hojně používané slovo „cizáci“ nahradíme pojmem „migranti“. Tehdejší fašisté stejně jako Okamura dnes tvrdili, že cizí kapitál rozežíral naši zemi a cizí dělníci brali pracovní místa Čechům a Slovákům. Pokud s českými fašisty někdo nesouhlasil, dali mu nálepku zrádce. Okamura zkrátka jen naskočil do již jednou vyjetých kolejí.

„Je pravda, že prvorepublikové i dnešní demokratické strany to svým kritikům ulehčily různými korupčními aférami, sklonem ke klientelismu a přílišnou mocí stranických sekretariátů na úkor rozhodování zákonodárců. Avšak fašistům nejde o nápravu v rámci parlamentní demokracie, ale o její zničení. Dříve si k tomu v duchu doby vybrali stavovský stát, Okamura, taktéž v duchu doby, přímou „demokracii“, v níž vyhrává ten, kdo má nejvíc prostředků na kampaň, či ten, kdo svým křiklounstvím a za pomoci lží umí zmanipulovat dav (naposledy Brexit),“ podotkl Kostlán.

 „Tehdejší čeští fašisté brojili proti ohroženým uprchlíkům, dnešní fašisté v čele s Okamurou proti válečným uprchlíkům současným – a to stejným způsobem a za pomoci stejné rétoriky. A opět stejně jako předváleční fašisté Okamura označuje lidi s jinými názory za zrádce – jeho vypjatě nacionalistické uvažování ani jinou variantu nepřipouští,“ shrnul Kostlán své srovnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…