Rotmistr, který se připravuje na válku: Vlastenectví a náckovství jsou zprofanované pojmy

31.03.2017 19:30

Do páteční Kauzy dne na Rádiu Impuls zavítal člen aktivních záloh Armády České republiky rotmistr Petr Švihovec, který popsal, kde vidí rozdíl mezi náckovstvím a vlastenectvím. Ale nejen to. Prozradil také, jak se mu slouží se ženami.

Rotmistr, který se připravuje na válku: Vlastenectví a náckovství jsou zprofanované pojmy
Foto: Martin Koller
Popisek: Cvičení Aktivních záloh ozbrojených sil ČR

„Jak vlastenectví, tak náckovství jsou dnes pojmy tak trochu zprofanovaný. Náckovství je krabička. Dnes někde něco řeknete a lidi si ho zařadí do krabičky nácek. Ale já jsem se osobně přesvědčil, že oni nevědí, co vlastně nacismus je,“ podotkl Švihovec v rozhovoru s moderátorem Honzou Benešovským.

Vlastenec je podle hosta připraven obětovat se pro vlast. Udělat něco, co ho může nějak zasáhnout, ale udělá to pro vlast. Lidé, kteří patří do skupiny „nácků“, občas někde na hokeji zamávají českou vlajkou a mají za to, že už udělali dost.

Posléze prozradil, že jako člen aktivních záloh se připravuje na vypuknutí potenciální války. Připravuje se na ni po boku se ženami, které také slouží v aktivních zálohách. „Nedokáže nějaká pěkná četařka způsobit chaos?“ ptal se se smíchem moderátor. „To se dostáváme na tenkej led, ale dokáže to,“ připustil host.

Na členkách aktivních záloh si prý cení toho, co všechno zvládají a že nestojí o nějaké výhody. „Kolikrát mě překvapuje, jak dobře některý holky střílej,“ uzavřel rozhovor Švihovec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…