Rozbíjeli výlohy, kradli v obchodech. A teď „stojí za Palestinou“. USA mají pátou kolonu

11.10.2023 15:10

Boje mezi Izraelem a palestinskými teroristy trvají již pátý den a hnutí Black Lives Matter, konkrétně jeho pobočka v Chicagu, podpořila Palestince. Jedná se přitom o organizaci, při jejíchž protestech se rabovalo a hořela města. Na sociálních sítích se za to organizace dočkala odsouzení i podpory. Tamara Schwarzbard, vedoucí digitálních operací na izraelském ministerstvu zahraničních věcí, položila pod příspěvkem otázku. „Stojíte za teroristy Hamásu, kteří se vrhají padákem na izraelské území, vraždí a upalují děti zaživa?“

Rozbíjeli výlohy, kradli v obchodech. A teď „stojí za Palestinou“. USA mají pátou kolonu
Foto: Screen Youtube
Popisek: Demonstranti z hnutí BLM konfrontují zákazníky kaváren

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29499 lidí
Hnutí Black Lives Matter, konkrétně její pobočka v Chicagu, podpořila palestinské teroristy v jejich boji proti Izraeli. Uveřejnila fotografii, na které je zachycen padák s přivázanou palestinskou vlajkou a s doprovodným nápisem „stojíme za Palestinou“. Upozornila na to americká stanice ABC s tím, že tento krok vyvolal na sociálních sítích pobouření. Část lidí diskutujících pod příspěvkem se ale vyjádřila ve stejném duchu jako členové hnutí BLM. Jeden z diskutujících napsal, že mezi lidmi, které teď z Izraele unesli palestinští teroristé, jsou i Izraelci, kteří se před tím v minulosti podíleli na únosech Palestinců, jež končili na území Izraele.

Hamás v tuto chvíli zadržuje na 150 rukojmí.

Ostatní skupiny BLM poskytují podobné postoje jako skupina sídlící v Chicagu. Black Lives Matter Grassroots sdíleli pondělní prohlášení o „jasných paralelách mezi černochy a Palestinci“.

„Když byl národ vystaven desetiletí apartheidu a nepředstavitelnému násilí, jeho odpor nesmí být odsouzen, ale jako zoufalý akt sebeobrany,“ napsala skupina.

Britské občany upozornil na post BLM nakloněný Palestincům server listu The Telegraph s tím, že padák odkazuje na jeden ze způsobů, jak Palestinci překonali poměrně sofistikovanou izraelskou obranu a dostal ozbrojence např. na izraelský hudební festival, kde zastřelili 260 lidí, znásilnili několik žen a vzali rukojmí zpět do Pásma Gazy.

Tamara Schwarzbard, vedoucí digitálních operací na izraelském ministerstvu zahraničních věcí, položila pod příspěvkem otázku. „Stojíte za teroristy Hamásu, kteří se vrhají padákem na izraelské území, vraždí a upalují děti zaživa?“

Black Lives Matter Chicago má více než 100 000 sledujících. Skupina bojuje proti akcím chicagské policie, doručuje petice městské radě a provozuje potravinové banky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…