Rozdaly se novinářské ceny. To budete koukat, na koho z ČT také došlo

24.05.2018 13:30

Od konce 90. let minulého století je rok co rok udělována novinářská cena Karla Havlíčka Borovského. Letos ji dostala moderátora ČT Světlana Witowská. Za bravurní vedení prezidentské debaty Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Cena je spojena i s finanční odměnou ve výši 50 tisíc korun.

Rozdaly se novinářské ceny. To budete koukat, na koho z ČT také došlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace za zachování svobody slova a médií v reakci na inaugurační projev prezidenta Miloše Zemana

Cenu Karla Havlíčka Dobrovského dostávají rok co rok ti novináři, kteří se ve svém oboru blýskli něčím výjimečným. V minulosti cenu dostali Jaroslav Spurný z Respektu za mimořádnou úroveň investigativní žurnalistiky, Sabina Slonková a další známí novináři. Letos cenu dostala redaktora České televize Světlana Witowská. Za to, jakým způsobem vedla debatu dvou prezidentských kandidátů – Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Informuje o tom ČTK.

  • Celý článek naleznete zde.
  • Anketa

    Zeman vyhlásil, že Babiše jmenuje znovu premiérem bez ohledu na výsledek referenda v ČSSD. Je to dobře?

    79%
    21%
    hlasovalo: 10043 lidí

„Novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2017 získala Světlana Witowská z České televize. Odborná porota, které předsedá Martina Riebauerová, ocenila její umění vést rozhovor s nadhledem, důsledností a elegancí,“ napsala ČTK. Novinářské ceny budou slavnostně předány odpoledne v Havlíčkově Brodě.

Spolu s cenou Karla Havlíčka Borovského se pravidelně uděluje také Novinářská křepelka – novinářům do třiatřiceti let. Tentokrát cenu obdrželi Kristýna Novotná ze zpravodajského serveru iRozhlas.cz a Jakub Zelenka z Aktuálně.cz z Hospodářských novin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…