Rozhádaný Úsvit zveřejní rozbor hospodaření

24.03.2015 6:06

Hnutí Úsvit zveřejní dnes rozbor hospodaření. Sněmovní uskupení nyní prochází vnitřními spory mezi skupinou kolem předsedy Tomia Okamury a dalšími členy předsednictva a poslaneckého klubu.

Rozhádaný Úsvit zveřejní rozbor hospodaření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Okamura je přesvědčen o tom, že za spory stojí peníze, hraje se podle něho o desítky milionů. Kvůli hospodaření podal dvě trestní oznámení. Oponenti předsedy naopak tvrdí, že Okamura chce, aby Úsvit nadále vyplácel peníze agenturám, které údajně nastrčil.

Hospodaření hnutí prověřila revizní komise pod vedením poslance Jiřího Štětiny. Štětina dopředu nechtěl konkrétní údaje sdělit, obecně ale finance hnutí prý v pořádku nejsou. Pochybení jsou hlavně administrativní, například chyběly kontroly, uvedl.

Spory v devítičlenném Úsvitu naplno propukly, když se v únoru většina poslanců rozhodla založit nové politické uskupení. Okamura jejich jednání označil za puč a pokus o převzetí strany. Hnutí za sebou ale nemá, názor většiny poslanců totiž potvrdily předsednictvo a konference strany.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…