Rozklad NATO a vítězství Ruska? Vážná informace, kterou česká média přehlížejí

13.06.2018 10:52

Novinářka Markéta Kutilová v nedávné minulosti přinesla zásadní informace o řádění tureckých jednotek v syrském městě Afrín, kde si Turci vyřizovali účty s menšinou Kurdů, se kterou mají problém i přes hranici ve své zemi. Nyní má o Afrín velké obavy i vzhledem k události, kterou média spíše přehlédla.

Rozklad NATO a vítězství Ruska? Vážná informace, kterou česká média přehlížejí
Foto: Israel National News
Popisek: Vlajky USA a Ruské federace

Turecký prezident Erdogan se nedávno vyjádřil, že už má dost toho, jak jej Američané tlačí do nákupu jejich zbraní. A následně oznámil, že Turecko raději koupí protivzdušný systém S-400 od Ruska. To znamená, že Rusko a Turecko budou společně sdílet zásadní bezpečnostní technologie, což rozhodně není jen tak obyčejný zbrojní obchod.

V každém případě to znamená, že členský stát NATO bude kupovat zbraně od Ruska. „Teď jsem zvědavá, co na to Trump, protože otázka byznysu pro něj bývá dost klíčová,“ dodává k tomu Kutilová na Facebooku.

Ta doplňuje, že NATO dalo Erdoganovi v podstatě volnou ruku k tomu, aby se proti Kurdům spojil s nejradikálnějšími islamisty v Sýrii a fakticky anektoval oblast města Afrín. Teď se podle Kutilové ukazuje, že tato shovívavost se nevyplatí.

Anketa

Byli byste ochotni bránit Českou republiku se zbraní v ruce?

16%
hlasovalo: 9309 lidí

Turecký prezident, kterého čekají volby, se navíc začíná čím dál více „utrhávat ze řetězu“. Nedávno hrozil Evropě náboženskou válkou je proto, že Rakousku ohlásilo uzavření sedmi mešit. „Všichni říkají – klid, Erdogan jen honí body před blížícími se volbami, protože miliony Turků půjdou k volbám v Evropě a jsou dost zásadní,“ poznamenává Kutilová s tím, že mezi Turky žijícími v evropských zemích, kteří mají volební právo i ve své domovině, má Erdogan větší popularitu než v Turecku.

„Ale mně to jako taková legrace nepřijde. Syrský Afrín připomíná československé Sudety a jeho (Erdoganovy) plamenné projevy Hitlera,“ dodává novinářka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …