Rozruch kolem Sobotkova podpisu. Vládní mluvčí se čílil, Ovčáček dobře bavil

05.01.2017 20:31

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček si znovu rýpl do premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Tentokrát kvůli nedávné návštěvě předsedy vlády v Lánech, kde Sobotka poobědval s prezidentem republiky Milošem Zemanem. Ovčáček se podivoval nad tím, že premiér žádal o stažení fotografií s jeho podpisem ze sociálních sítí. Hradní mluvčí premiérovi vyhověl, leč přidal zmínku o „slavném razítku“.

Rozruch kolem Sobotkova podpisu. Vládní mluvčí se čílil, Ovčáček dobře bavil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) s chotí se při tradiční novoroční návštěvě v Lánech podepsali do zámecké pamětní knihy. Popřáli zdraví a štěstí do roku 2017. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček uveřejnil fotografii zápisu na sociální síti Twitter.

Mluvčí vlády Martin Ayrer požádal taktéž na sociální síti Twitter o stažení fotografie, jelikož k jejímu zveřejnění na sociálních sítích nedali manželé Sobotkovi souhlas. Ovčáček fotografii posléze stáhl, ale přičinil k tomu několik poznámek.

„Na žádost pana premiéra jsem z twitterového účtu stáhl snímek zápisu premiérského páru v Pamětní knize zámku v Lánech. Loňský ponechávám,“ oznámil Ovčáček na sociální síti Twitter. „Zápisy významných návštěv v Pamětní knize zámku v Lánech – např. šlo o čínského a rakouského prezidenta – standardně uveřejňujeme. V případě premiérského páru tomu tak bylo i loni v lednu, v té době ovšem nezazněla žádná připomínka,“ doplnil.

Na sociální síti Facebook navíc později Ovčáček uveřejnil fotografii s dobře známým nápisem „TOP SECRET“ neboli přísně tajné. Až se příště Sobotka podepíše do pamětní knihy, prý k tomu zřejmě přidá i toto razítko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…