Rozšířit registrované partnerství, ale nepopírat, že život vznikne spojením muže a ženy! Balšínek má jasno

13.06.2023 19:28 | On-line

MONITORING Šéfredaktor serveru Echo24.cz Dalibor Balšínek se zamýšlí nad tím, když se stanou mezilidské vztahy předmětem politického boje. Podle něj to nemá dobré konce. A to zejména proto, že nejde o hledání nápravy nebo zlepšení stavu, ale často o bezohledné prosazování ideologie či výsledek kulturních válek.

Rozšířit registrované partnerství, ale nepopírat, že život vznikne spojením muže a ženy! Balšínek má jasno
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dalibor Balšínek

Jak Balšínek konstatuje, i u nás najdeme projevy rasismu, s rozsahem a hloubkou problémů jiných než v zemích, které byly koloniálními velmocemi. „Česká společnost je výsledkem historických událostí národnostně homogenní, od poloviny minulého století u nás není trestná homosexualita, souhrou paradoxů totalitní komunistický režim přispěl k zrovnoprávnění žen,“ poznamenává Balšínek. Dodává, že nejsme bez problémů, ale jejich hloubka zdaleka není taková jako v některých západních zemích.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29715 lidí
„Problém se ale vytváří, přenáší se přes korporace, na které politika přenesla tíhu tlaku různých neziskových organizací prosazujících zájmy menšinových skupin. V rámci unifikace se tyto problémy vytvářejí v kulturních prostředích, kde byly latentní a ve kterých působí jako cizorodý prvek, který ve svých důsledcích má na společnost destruktivní efekty. Samozřejmě mám na mysli snahu některých politických stran a jejich představitelů zachránit svou bídnou existenci na konto rozdělování společnosti. Je to především případ TOP 09, částečně STAN, u anarchisticky založených Pirátů to nijak nepřekvapuje. Ve svých důsledcích jim nejde o občanská práva, rovnoprávnost, ale o čirý populismus liberálního typu,“ dodává Balšínek. Podle jeho slov jim nejde o hledání kompromisu a jen se schovávají za vzletná a ušlechtilá hesla.

„Lze rozšířit institut registrovaného partnerství, ale nepopírat, že jen ze vztahu, respektive spojení muže a ženy může vzniknout jiný život. Ve svých důsledcích tlak vytvářejí ideologičtí aktivisté, kteří sebestředně řeší jen své vlastní egoistické potřeby bez jakéhokoli respektu ke společnosti a také k těm, o nichž si myslí, že zastupují,“ dodal Balšínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…