Roztržka senátora Veleby s umělcem v ČT. Tématem byl prezident Zeman

07.11.2014 22:50

V pátečních Událostech, komentářích se spolu kvůli vulgaritám prezidenta Zemana utkali předseda Strany práv občanů (SPO) Jan Veleba, který prezidenta opakovaně důrazně hájil proti „žlučovitým novinářům“, a režisér, kytarista a iniciátor akce „Chci s vámi mluvit, pane prezidente“ Martin Přikryl. Veleba nenechal nit suchou především na médiích.

Roztržka senátora Veleby s umělcem v ČT. Tématem byl prezident Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Hned v úvodu Přikryl poznamenal, že ho neiritují jen vulgární slova pronesená v Hovorech z Lán, ale vlastně všechno, co se děje od jeho zvolení. „Začalo to pádem vlády Petra Nečase a postavením vlády Strany práv voličů, která nemá důvěru voličů, a končí to Čínou,“ shrnul svůj postoj tvůrce. Ve státních funkcích si podle jeho názoru nemůžete dělat, co chcete, a ze svého jednání se zodpovídáte občanům. Petice, které dnes vznikají proti Miloši Zemanovi, ukazují, že ztrácí podporu i těch lidí, kteří ho volili.

Jen samá kritika Miloše Zemana a kde je vyváženost, ptal se Veleba

„A kolik ministrů z Rusnokovy vlády bylo členy SPO? A proč by nemohl prezident Zeman jet do Číny, když tam jezdí i Angela Merkelová?“ přešel ihned do protiútoku Veleba, který zdůraznil, že prezident čelí mediální štvanici. Přitom ale média vůbec nehovořila v den státního svátku o Masarykovi, Štefánikovi a dalších. 

V médiích se prý dnes najde jen kritika Miloše Zemana. „Mělo by to být především vyvážené. Proč se třeba nemluví o tom, co se v Číně dojednalo, jaké byly ekonomické výsledky té návštěvy,“ pokračoval předseda SPO. Senátor k tomu navíc dodal, že prezident Václav Havel vyznamenal mnohem víc svých přátel a nikdo to nekritizoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…