Rudý kandidát na Hrad: Remek, ale možná i Grebeníček

15.10.2012 14:38

Do přímé volby prezidenta by se mohl zapojit také europoslanec Vladimír Remek (KSČM), jediný Čech, který se podíval do vesmíru. Zjistil to server iDnes.cz od poslance a člena výkonného výboru vedení KSČM Petra Braného.

Rudý kandidát na Hrad: Remek, ale možná i Grebeníček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

O prezidentském kandidátovi jednali komunisté v sobotu, kdy výrazně uspěli v krajských volbách. „Bavili jsme se o prezidentské volbě a dohodli jsme se, že bychom měli mít vlastního kandidáta na prezidenta,“ řekl Braný.

Remek by mohl přebrat voliče Zemanovi

Členové strany navrhli zmíněného Remka, ale také předsedu strany Vojtěcha Filipa, předchozího lídra Miroslava Grebeníčka a současného šéfa poslaneckého klubu Pavla Kováčika. Serveru iDnes.cz to potvrdila také místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá.

V dosavadních průzkumech přímé volby prezidenta vítězí bývalí premiéři Jan Fischer a Miloš Zeman. Mezi kandidáty zatím komunistický kandidát chyběl. Teď může zejména Zemanovi přebrat řadu voličů. KSČM by se měla definitivně rozhodnout do 25. října, kdy se opět sejde výkonný výbor ÚV KSČM.

Remek od roku 2004 působí v Evropském parlamentu. Většina lidí si ho pamatuje jako prvního Čechoslováka, který v roce 1978 letěl do vesmíru spolu se sovětským kosmonautem Alexejem Gubarevem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…