Rusko: Homosexuály prý tajně sledují, odhalují kamerou. Slídí po příbuzenstvu. Pak gaye mučí v koncentráku proudem a mlátí je k smrti

12.04.2017 10:21

Ruská opoziční média, a následně i řada světových médií, přinesla zprávy o brutální politice, která se uplatňuje vůči sexuálním menšinám v Čečensku. Dominantně muslimská republika Ruské federace prý na příkaz tamního prezidenta Ramzana Kadyrova shromažďuje homosexuály v koncentračních táborech, kde je mučí a neváhá ani zabíjet. Čečenské i ruské orgány to však odmítají.

Rusko: Homosexuály prý tajně sledují, odhalují kamerou. Slídí po příbuzenstvu. Pak gaye mučí v koncentráku proudem a mlátí je k smrti
Foto: Facebook Ramzana Kadyrova
Popisek: Ramzan Kadyrov

Ruský opoziční deník Novaja gazeta cituje zdroje z ruské LGBT komunity, že v autonomním Čečensku, které je výrazně muslimské, jsou homosexuálové a další sexuální menšiny odesíláni do koncentračních táborů, kde jsou mučeni a zabíjeni. Doloženo je prý již více než sto takových případů.

Jak doplňuje Novaja Gazetta, příbuzní homosexuálů jsou užíváni k jejich vyhledávání. Jsou prý zaznamenány dokonce případy, kdy homosexuála odhalil realitní agent, pravděpodobně díky skryté kameře, nainstalované v bytě. Dějí se prý i případy, kdy orgány záměrně vylákávají homosexuály prostřednictvím sociálních sítí.

Jak dodávají zdroje, v silně islámském Čečensku je likvidace takového jedince považována za „opatření k očištění rodiny od ostudy“ a tak jí často vnímají i úřady. Tanja Loškinová, která pracuje pro moskevskou pobočku organizace Human Rights Watch, uvedla, že v Čečensku vládne zcela nekontrolovatelná homofobie a příslušníci LGBT komunity jsou pronásledováni nejen úřady, ale i společností, včetně vlastních rodin. Za těchto okolností je prý těžké popsat, jak moc hrozná je jejich situace.

Lidé, kterým se podařilo z tábora uprchnout, prý hovoří o tom, že tam dochází k brutálnímu mučení. Lidé jsou prý drženi v místnostech po třiceti či čtyřiceti, jsou mučeni elektrickým proudem a mláceni, často až k smrti.

Jak dále dodávají zdroje, v Čečensku se nátlak na homosexuály uplatňuje podle zásady padni komu padni. Uvězněni tak byli dokonce i dva lidé z okolí prezidenta Kadyrova a dvě tamní populární televizní hvězdy.

Prezident Kadyrov vydal prohlášení, že čečenské orgány žádná taková opatření nepodnikají, protože vůbec nejsou zapotřebí, neboť v Čečensku žádní homosexuálové nejsou. „Nemůžete zatýkat nebo nějak omezovat lidi, kteří v naší republice vůbec neexistují,“ uvedl Kadyrov prostřednictvím svého mluvčího agentuře Interfax. „A pokud by nějací takoví lidé existovali, nemuseli bychom to vůbec řešit prostřednictvím práva. Jejich vlastní příbuzní by je totiž poslali tam, odkud není návratu,“ doplnil čečenského prezidenta úředník jeho administrativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…