Rusko a porážka fašismu. Fico ještě přitvrdil

15.03.2024 6:26 | Monitoring

Slovenský premiér Robert Fico (Směr-SD) zveřejnil na sociální síti dnes video, v němž „odmítá, aby mezi Evropskou unií a Ruskou federací byla postavena železná opona“. Nedokáže si představit, že by si Slovenská republika dělala z Ruska nepřítele.

Rusko a porážka fašismu. Fico ještě přitvrdil
Foto: Facebook
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico

Fico si připomněl 79. výročí osvobození slovenského města Zvolen. „Navštívil jsem pomník vojáků Rudé armády a pomník vojáků rumunské armády, kteří zemřeli při osvobozování Slovenska, tehdy Československa. Je tu pochovaných víc než 17 tisíc vojáků Rudé armády a víc než 11 tisíc vojáků rumunské armády,“ řekl v úvodu videa zveřejněného na sociální síti X.

Tímto chce podle svých slov vyjádřit svůj postoj k současnosti. „Je hodně politiků, a bohužel i na Slovensku, kteří by nejradši postavili novou železnou oponu mezi Evropou a Ruskou federací. Já takovou politiku odmítám a nikdy se jí nebudu zúčastňovat, protože jsou tu historické události, které spojují naše národy,“ pokračoval slovenský premiér.

„Všichni víme, že národy bývalého Sovětského svazu sehrály rozhodující roli při likvidaci a porážce fašismu. Neumím si představit, že by Slovenská republika patřila mezi země, které by měly zájem dělat z Ruské federace nepřítele a naopak,“ dodal Robert Fico.

„Všichni, doufáme, že se situace vyřeší co nejdříve příměřím nebo nějakým mírovým jednáním. Všichni doufáme, že nastane normální standardizace vztahů mezi jednotlivými zeměmi. Udělejme vše pro to, protože v příštím roce si budeme připomínat osmdesáté výročí porážky fašismu a bylo by velmi správné, pokud by se těchto oslav zúčastnil celý svět, každá jedna země, která jakýmkoli způsobem přispěla k porážce fašismu,“ řekl premiér Fico.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hůe, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHůe , 15.03.2024 13:18:55
Fico pracuje pro Slováky a né pro Brusel a Americkou ambasádu,jako ten ten náš neschopný profesůrek!

|  8 |  0

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…