Rusko dělá dusno české diplomatce ve vysoké funkci

30.03.2019 8:37

Ruská federace útočí na českou předsedkyni Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) Janu Reinišovou. Moskva tvrdí, že Češka straní Západu. Informuje o tom ruská vládní agentura TASS. Reinišová obvinění striktně odmítá.

Rusko dělá dusno české diplomatce ve vysoké funkci
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Evropa, Rusko

Ruská strana tvrdí, že Češka Jana Reinišová, která momentálně stojí v čele Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW), nepostupuje nestranně a straní Západu. Česko je členem EU a NATO, což podle Ruska stačí jako důkaz pro to, že je Reinišová zaujatá. Jak EU, tak NATO podle Ruska pracují pod dohledem Washingtonu.

„Zprávy, že Jana Reinišová jednala podle pokynů českého ministerstva zahraničí, vyvolávají další otázku,“ prohlašuje ruské ministerstvo zahraničí. Jedná se o jasné potvrzení, že jednání Jany Reinišové nemůže být nestranné. Ani při nejlepší vůli na světě nemůže, pokračuje ruská strana.

Česká strana takovéto obvinění striktně odmítá jako nepodložené. Mluvčí resortu zahraničí Michal Bucháček tvrdí, že ruská tvrzení se nezakládají na pravdě.

„Kritika ze strany Ruska je účelová a bezdůvodná. Tvrzení uvedená v ruském prohlášení se nezakládají na pravdě,“ sdělil serveru Deník N mluvčí české diplomacie Michal Bucháček. „Paní velvyslankyně Reinišová je zkušená a vysoce ceněná diplomatka pracující na základě instrukcí z ministerstva zahraničních věcí v Praze. Svoji funkci předsedkyně výkonné rady OPCW vykonává spolehlivě a nestranně v souladu s mandátem a pravidly OPCW,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…