Rusko vám vymývá mozek úplně stejně jako SSSR. Účelově předstírá hezké hodnoty, naznačil publicista

16.07.2014 9:14

Ruský zájem o tradiční hodnoty a konzervatismus je čistě účelový a jeho jediným účelem je rozvracet jednotu Evropy. Podobně měla moskevská diplomacie za sovětských časů jako svůj nástroj téma „boje za mír“. Myslí si to Vít Kučík, který se prezentuje jako „příležitostný publicista“ a svou úvahu publikoval na serveru Česká pozice.

Rusko vám vymývá mozek úplně stejně jako SSSR. Účelově předstírá hezké hodnoty, naznačil publicista
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vlladimir Putin

Absolvent ČVÚT Kučík, který se s rodinou přestěhoval do italských Benátek a nyní se zde věnuje společenskovědnímu psaní, popsal zážitek, kterak ruský velvyslanec při OSN Alexej Komov dorazil na sjezd italských separatistů z Ligy Severu, aby jim vyjádřil podporu od „bratrského ruského národa“.

Ve svém projevu podle něj zdůrazňoval, že Rusové jsou stejně jako Italové bohabojní křesťané, a proti hodnotám evropského „homosexualismu“ hájí rodinu a tradiční hodnoty. To velvyslanec následně demonstroval tím, že vytáhl velkou matrjošku otce, ze kterého vyndal matku a následně několik potomků, a na řečnickém pultě tak defiloval tradiční rodinu jako symbol konzervativních hodnot. Za to od severoitalských separatistů sklidil aplaus.

Tentýž velvyslanec Komov pak prý zavítal na setkání konzervativní katolické organizace ProVita, bojující za práva nenarozených dětí. Zde prý pravověrných katolíkům vysvětloval, že v moderní sekularizované společnosti nic není náhoda.

Celý komentář ZDE

Ambasador Ruské federace měl tvrdit, že rozpad rodiny je plánem mocných zednářských lóží, které usilují o světovládu a k tomu potřebují atomizované a vykořeněné lidi bez opor a bez hodnot, které je pak mnohem snazší zotročit. Proto se snaží rozložit národní státy, tradiční rodiny, a k tomu si vymyslely nadnárodní Evropskou unii a ideologii homosexualismu a multikulturalismu. Hráz těmto snahám však postavil prezident Putin, který ze svého Ruska udělal poslední baštu zdravých a přirozených hodnot. Italští katolíci prý uznale pokyvovali hlavami.

Publicista Kučík k tomu poznamenává, že rozvědka někdejšího SSSR také používala k ospravedlnění svých plánů rozšířit velmocenské postavení své země zastírací ideologii. Touto ušlechtilou myšlenkou, strhávající davy, nebylo revoluční osvobození pracujících mas, ale světový mír. Tento ústřední motiv sovětské propagandy dokázal přehledně rozdělit svět na tábor ochránců míru a válečné štváče.

Za tímto účelem sovětská KGB dlouhá desetiletí podporovala nejrůznější mírová hnutí na Západě. „Prakticky každý sovětský diplomat měl nezveřejňované zpravodajské úkoly a jeho oficiální diplomatický post je jen kryl,“ popisuje Kučík. Dnes podle něj Rusko jen vyměnilo ideologii, a za tímto účelem objevilo „zdravé konzervativní hodnoty“. Právě tu prý hodlá vnucovat milionům lidí na Západě, aby sloužili ruským světovládným zájmům.

Pak už publicista i Itálie přechází k vysvětlení, proč to Rusko vůbec dělá. „Rusko je izolované. Z geopolitických důvodů musí být regionální velmocí, jinak by se kvůli své velikosti rozpadlo. Proto neustále šíří svůj vliv za své hranice, přičemž nemá přirozené spojence, jen vazaly,“ vysvětluje neradostnou pozici Moskvy. I s Čínou se podle něj nejedná o nic jiného, než sňatek z rozumu.

Rusko podle něj stojí v opozici proti Západu, ve kterém Severoatlantická aliance a hospodářská i kulturní pouta spojují USA se západní Evropou. Když prý sleduje posilování pozic integrované Evropy, značně mu to nevyhovuje.

„V zájmu Moskvy je Evropa rozdrobených a soupeřících národních států, se kterými může uzavírat bilaterální dohody – otvírat kohoutky se svými nerostnými surovinami jedněm a druhým je přiškrcovat,“ soudí dále Kučík. Sjednocená Evropa je podle něj noční můrou pro Rusko již od dob Napoleona.

Právě rozvracení evropské jednoty je podle něj hlavním motivem veškerého konání ruských tajných služeb i oficiální diplomacie. A je úplně jedno, jaká ideologie je aktuálně používána k jeho zastření.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…