Rusko volí prezidenta. Putin oznámil, co by považoval za úspěch

18.03.2018 9:24

Ruská federace si znovu volí prezidenta. Prakticky nikdo nepochybuje o tom, že ve volbách zvítězí úřadující prezident Vladimir Putin, který Rusko ovládá od roku 2000. Otázkou je snad jen to, jak moc předstihne své soupeře. Sám Putin novinářům oznámil, co by považoval za úspěch.

Rusko volí prezidenta. Putin oznámil, co by považoval za úspěch
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na koncertě promluvil i Vladimir Vladimirovič Putin

Vladimir Putin se s vysokou pravděpodobností stane ruským prezidentem i na další funkční období. V největší zemi světa sice usiluje o post hlavy státu celkem osm kandidátů, ale podle volebních průzkumů je jasným favoritem voleb Vladimir Putin. Otázkou není ani tak to, kdo zvítězí, jako spíše to, jak drtivě porazí své soupeře.

První hlasy odevzdali voliči v asijské části Ruska na Čukotce. Jako poslední se otevřou volební místnosti v Kalinigradské oblasti na  západě Ruska. Vůbec poprvé se ruský prezident volil také na ukrajinském Krymu. Nyní se hlasuje už i v Moskvě. Svůj hlas do volební urny vhodil i sám Vladimir Putin, který podle agentury TASS hlasoval ve volební místnosti 2151 v Ruské akademii věd.

Poté odpovídal na otázky přítomných novinářů. Sdělil jim, jaký volební zisk by považoval za úspěch. „Jakýkoli procentuální podíl, který mi umožní vykonávat prezidentské povinnosti,“ uvedl prezident. „Jsem si jistý, že program, který navrhuji pro tuto zemi, je správný,“ dodal ještě.

Volby skončí v 19 hodin večer středoevropského času. Poté začnou vycházet průběžné výsledky hlasování, ale konečné výsledky budou vzhledem k rozlehlosti země k dispozici až za několik dní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…