Rusové provokovali nad západní Evropou. Poslali tam bombardéry

10.02.2017 15:40

Dva ruské strategické bombardéry Tu-160 přiměly k činnosti stíhačky Velké Británie, Francie i Španělska. Ty postupně odstartovaly kvůli tomu, že se bombardéry rychle blížily k jejich vzdušnému prostoru. Informaci přinesl server Telegraph.co.uk.

Rusové provokovali nad západní Evropou. Poslali tam bombardéry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

K celému incidentu se vyjádřilo velení britského královského letectva RAF, které potvrdilo, že letouny Eurofighter Typhoon ze základen Lossiemouth a Coningsby muzely vzlétnout zkontrolovat dva bombardéry Blackjack. Radary prý zachytily dvojici ruských letounů u skotských Shetland.

Původní text ZDE.

K bombardérům vysílala své stíhačky i Francie, následně i Španělsko.Vzdušný prostor ani jedné ze zemí narušen nebyl, k Francii se však stíhačky přiblížily na méně než sto kilometrů.

Moskevští úředníci následně uvedli, že všechny lety vykonávají striktně podle mezinárodních pravidel a bez narušení hranic jiných zemí. Jak však konstatují média, průlety u hranic jiných států patří k zavedené ruské strategii, jak NATO takzvaně ukázat svaly. Nejčastěji tak však činí v oblasti Pobaltí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…